Haringhuizerroute

De groene Haringhuizerroute (7,5 km) loopt over de Muggenburgerweg en de Bonkelaarsdijk in de Slikvenpolder, waar de middeleeuwse verkaveling nog herken baar is in het landschap, via het Meerslootpad naar station Schagen en zo terug naar Haringhuizen

Afstand7.00 km
Gemarkeerd

Dit is een gemarkeerde route.

ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with PayPal
horstronald@hotmail.com
donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Het wandelweer in Schagen

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Haringhuizerroute

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Gemeente Schagen
Schagen is een van oudsher bestaande gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland, sinds 2013 de naam van een fusiegemeente die bestaat uit de voormalige gemeenten Schagen, Zijpe en Harenkarspel.

De stad Schagen is de enige plaats binnen de nieuwe gemeente die ooit stadsrechten heeft gekregen, en vormt ook de belangrijkste toeristentrekker naast de kust van de Zijpe, met onder meer de badplaatsen Groote Keeten, Callantsoog en Sint Maartenszee. Het gebied tussen de kust en de stad Schagen wordt gekenmerkt door de landbouwgronden, met veel bollenvelden en een aantal middelgrote dorpen. Bij Petten zijn twee onderzoekskernreactoren gelegen.

Het wandelnetwerk van Schagen is gelegen in en om Schagen. Het is nu opgenomen in het wandelnetwerk Noord-Holland als de regio "kop van Noord-Holland".

Points of interest