Industrie en handel aan het Spaarne

Haarlem en het Spaarne horen onlosmakelijk bij elkaar. Haarlem is de Spaarnestad en de ruim 9 kilometer lange route langs werven, oude industrie, pakhuizen en Molen De Adriaan illustreert de intensieve relatie tussen stad en rivier.

De route brengt u langs de Routepunten: Teylers Museum, het oudste museumgebouw van Europa en De Lichtfabriek. Ook de Rustpunten ChocOase in de voormalige Droste Cacaofabrieken, Hotel-restaurant Stempels in de oude drukkerij van Johan Enschedé en Taverne De Waag in een waaggebouw uit 1597 zijn het bezoeken meer dan waard.

Bron : http://www.hollandroute.nl/

Afstand9.24 km
Gemarkeerd

Dit is een gemarkeerde route.

ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with PayPal
horstronald@hotmail.com
donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Het wandelweer in Haarlem

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Industrie en handel aan het Spaarne

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Netwerk Holland Route
De HollandRoute ontsluit Nederlandse erfgoedlocaties van handel, nijverheid, techniek, industrie, waterbeheersing en infrastructuur binnen de Metropoolregio Amsterdam. De HollandRoute is deel van het Europese netwerk "European Route of Industrial Heritage (ERIH)".

Als rode draad verbindt een bewegwijzerde hoofdroute van het HollandRoute erfgoednetwerk de vele fascinerende erfgoedattracties die allemaal op deze website en in de HollandRoute smartphone app worden beschreven. 

De routes van deze organisatie zijn dus niet gemarkeerd, je kunt de app downloaden (of deze site gebruiken) om de routes te lopen.

Website : http://www.hollandroute.nl

Points of interest