Verdedigd nieuw land (12 km)

Langs fraaie onverwachte plekken in de Haarlemmermeerpolder gaat deze bijna 12 kilometer lange route, waarbij verdediging centraal staat, zowel waterstaatkundig als militair. Het start- en eindpunt is Museum De Cruquius, een voormalig stoomgemaal dat Ankerpunt is van de European Route of Industrial Heritage. Gewandeld wordt langs enkele karakteristieke onderdelen van de Stelling van Amsterdam, ooit militair verdedigingswerk om Amsterdam, bestaande uit forten, batterijen, voorposities, waterlinies en allerlei waterwerken, zoals dijken, grachten en damsluizen. Tegenwoordig behoort de Stelling van Amsterdam tot het UNESCO Werelderfgoed. Zichtbaar wordt ook historische infrastructuur van de Haarlemmermeerspoorlijnen bij het voormalige Station Vijfhuizen.

Bron : Holland Route

Afstand11.77 km
GemarkeerdLet op : Deze route is niet gemarkeerd.
ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


Download routeGPX
MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with PayPal
horstronald@hotmail.com
donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Het wandelweer in Haarlem

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Verdedigd nieuw land (12 km)

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Netwerk Holland Route
De HollandRoute ontsluit Nederlandse erfgoedlocaties van handel, nijverheid, techniek, industrie, waterbeheersing en infrastructuur binnen de Metropoolregio Amsterdam. De HollandRoute is deel van het Europese netwerk "European Route of Industrial Heritage (ERIH)".

Als rode draad verbindt een bewegwijzerde hoofdroute van het HollandRoute erfgoednetwerk de vele fascinerende erfgoedattracties die allemaal op deze website en in de HollandRoute smartphone app worden beschreven. 

De routes van deze organisatie zijn dus niet gemarkeerd, je kunt de app downloaden (of deze site gebruiken) om de routes te lopen.

Website : http://www.hollandroute.nl

Points of interest