De laatste reacties op wandelroutes

Route : Heemskerk, Centrum, Kasteel Marquette, Paars  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Sep 25, 2016, 9:34:46 PM

Rondje door Heemskerk in de eeuwig durende zomer.

Route : Heiloo, Station, Kapel, Oranje  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Sep 11, 2016, 4:19:04 PM

En weer een nieuwe route uit het wandelnetwerk Noord-Holland verkent. Deze was voor de afwisseling wel goed te volgen.

Route : Amsterdamse Waterleidingduinen, Groen  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Aug 28, 2016, 11:06:18 AM

Het rondje van gisteren, voor de tweede keer in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Herten overal, erg leuk, zeker in deze tijd van het jaar met veel jonge hertjes.

Route : Bleek en Berg, Parnassia, Rood  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Aug 20, 2016, 8:10:38 PM

Heerlijk gewandeld vanmiddag.

Route : De Rijp, Ommetje Eilandspolder (blauw)  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Jul 3, 2016, 5:42:21 PM

Vandaag maar eens de polder ingetrokken, toerist in eigen land.

Route : Egmond, Slot aan den Hoef, Oranje  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Jun 26, 2016, 4:47:15 PM

Heerlijk zonnetje en een mooie afwissellende route door duinen en polder. Af en toe wel wat klimmen en mul zand.

Route : De Vlakken  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Jun 19, 2016, 9:23:03 PM

Was al weer een tijdje geleden dat we in Bergen gewandeld hebben.Het blijft daar toch erg mooi.

Route : Akersloot, Klaas Hoorn, Geel  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : May 15, 2016, 5:27:27 PM

Vandaag maar eens Akersloot verkent.

Route : Veldhuis, Aagtendijk, Rood  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : May 1, 2016, 3:31:54 PM

Na een paar dagen winter, eindelijk weer de lente. Leuk kort rondje door het buitengebied bij Heemskerk. Komt hier nu wel of niet een snelweg.?

Route : Zaans Erfgoedroute, Zaanse schans  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Apr 3, 2016, 2:55:42 PM

Het voorspelde zonnetje kwam pas nadat we deze leuke wandeling al achter de rug hadden. Een afwissellende wandeling, weer een leuke verkenning van de omgeving dicht bij huis. Op de Zaanse Schans wel even file lopen tussen de Aziatische toeristen.

Route : Uilenhoekroute  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Apr 2, 2016, 5:43:29 PM

Sinds de wandelroute in het wandelnetwerk Noord-Holland opgenomen is, is deze ingekort tot ca 7,5 kilometer. Een leuke route in een heel open landschap.

Route : Weid van Brasser, Noordhollands Duinreservaat  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Mar 27, 2016, 3:50:03 PM

Alweer een jaar geleden dat we deze route voor het laatst gelopen hebben. Harde wind en een heerlijk zonnetje. Halverwege een klein uitstapje gemaakt naar de Grosse Elephant, een uitzichtpunt op één van de hoogste duinen, waar in de tweede wereldoorlog een Duitse radarinstallatie stond. Blijft bijzonder als een Duitse toerist je boven op het duin vraagt of dit uitzichtpunt natuurlijk ontstaan is, heb hem dan ook maar verteld dat ze dit zelf gemaakt hebben.

Route : Heiloo, Station, Groen  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Mar 20, 2016, 3:35:59 PM

Deze nieuwe route is een leuk kort rondje door Heiloo. Routemarkering is niet fantastisch. Dus GPX downloaden.

Route : Heemskerk, Kruisbergpad  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Mar 6, 2016, 5:50:08 PM

We hebben de kruisberg weer beklommen!!!

Route : Rondje Vogelduin  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Feb 19, 2016, 12:15:06 PM

Dit is wat http://www.natuurwegwijzer.nl/ over de route verteld.

De wandeling begint in een begrazingsgebied, waar jong vee en paarden de sterke vergrassing van de binnenduinrand tegengaan. Een aantal ziekten (myxomatose en VHS) heeft de konijnenstand dramatisch verminderd. Juist die konijnen hielden de duinbegroeiing kort. Om te voorkomen dat het duin dichtgroeit wordt nu vee ingezet. 

In het herfst- en winterseizoen staat hier op plekken soms opvallend veel water. Dat beeld was vroeger langs de hele binnenduinrand normaal. In droge tijden, met een laag grondwaterpeil, is in deze omgeving behoorlijk afgezand (afgegraven ten behoeve van zandwinning). Met het stijgen van het grondwater komt dat nu net onder of juist boven de oppervlakte. 

Langs deze wandeling komt u veel verschillende bostypen tegen, zoals gemengd bos (dennen en loofbos), gemengd loofbos (verschillende loofhoutsoorten door elkaar) en uitsluitend dennen- of loofbos van één soort (eiken). Elk bostype heeft een geheel eigen sfeer en ondergroei. Die verschillen in boomsoorten en -hoogten zorgen ook voor verschil in vogelbevolking. 

De esdoorn heeft gevleugelde zaden en kan daarmee grotere afstanden overbruggen. In delen van het Noordhollands Duinreservaat bepaalt de esdoorn daardoor het gezicht van het loofbos. Het open vlakke gebied maakte ooit deel uit van het weidegebied van boerderij Berwout. Er zijn verschillende pogingen gedaan om boerderijen in de duinen te exploiteren. Dat was geen succes door de karige bodem, gebrek aan voldoende mest en de wisselende grondwaterstanden. Alleen de boerderijen langs de binnenduinrand overleefden. 

De gele route gaat naar het uitzichtduin De Hoge Toren. Hier stond in de Tweede Wereldoorlog de “Grosse Elephant”, een belangrijk onderdeel voor de communicatie van de Duitse bezetter. Op het uitzichtduin zelf is daarover informatie opgenomen. Diep in het duin lag het bouwland van Brasser. Daar werd tot ver in de jaren zeventig maïs verbouwd. Voor maïsteelt is enorm veel mest nodig. Omdat dit land in het waterwingebied ligt, was er sprake van tegengestelde belangen. Na beëindiging van de pacht wilde men het gebied laten verstuiven. De nog aanwezige humuslaag voorkwam dat. Na het weghalen van de bovenlaag ontstond hier een natte duinvallei zoals er vroeger vele in de duinen voorkwamen.

Route : Lopen in het spoor van het IJ, Zwaansmeer  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Feb 15, 2016, 9:01:27 PM

Deze wandelroute is sinds kort ook opgenomen in het wandelnetwerk Noord-Holland. De route is gemarkeerd met rode pijlen.

De rode route loopt om de Krommenieër Woudpolder heen, een gebied met weidevogels. U komt langs Fort bij Krommeniedijk, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, en langs Molen De Woudaap, die de polder halverwege de 17de eeuw droogmaalde. Verboden voor honden.

Route : Heiloo, Kapel, Limmen, Geel  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Feb 14, 2016, 1:09:38 PM

Regen en koud, gelukkig heeft het wandel netwerk ook korte routes. Achteraf lekker verfrissend.

Route : Ommetje Wormer, De Poel, Rode route  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Feb 7, 2016, 4:13:52 PM

Een leuke wandelroute rond Wormer, afwisselend, door de natuur en langs het cultureel erfgoed aan de Zaan. Deze wandelroute is nieuw in het wandelnetwerk Noord-Holland (regio Laag Holland)

Route : Uitgeest, Station, Blauw  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Jan 31, 2016, 5:46:04 PM

Op deze regenachtige dag lekker een rondje rond Uitgeest gemaakt. Je loopt voornamelijk langs de rand van het dorp, dus waan je je lekker in de polder.

Route : Johanna's hof, Zanderij, Zeegroen  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Jan 24, 2016, 3:41:27 PM

Rondje door een mistig bos. Weer heerlijke tropische temperaturen. Nieuwe schoenen zijn ook uitgeprobeerd. Klaar voor meer kilometers in 2016. Voor de afwisseling is deze nieuwe route uit het wandelnetwerk Noord-Holland wel goed aangegeven en zonder eigen kaart te volgen.

Route : Beverwijk, Rondje Wijkeroog (paars)  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Jan 10, 2016, 4:35:43 PM

Leuk kort rondje vanaf het station Beverwijk. Alleen het stukje over de meubelboulevard is triest.

Route : Heemskerk, Oudendijk, Noorddorp, Blauw  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Jan 3, 2016, 3:36:40 PM

Het eerste rondje van 2016 zit er op. Leuk rondje door Heemskerk. De viooltjes bloeien al erg vroeg dit jaar.

Route : Limmen, Vredenburg, Rood  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Dec 20, 2015, 4:49:16 PM

Lekker uitgewaaid na een avondje volleyballen. Voor deze route kan je niet op de pijltjes aan, dus GPX downloaden en telefoon mee.

Route : Castricum, Station, Rond de Zanderij, Paars  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Dec 13, 2015, 7:33:16 PM

Vandaag wederom geprobeerd om een nieuwe route uit het wandelnetwerk Noord-Holland te lopen. De bewegwijzering van deze route is niet goed. Gestart op de parkeerplaats Zanderij werden we na 100 meter door pijltjes al de verkeerde kant op gestuurd. Ben benieuwd of dit  nog aangepast gaat worden. De route dus maar uitbebreidt over Duin en Bosch en langs Johanna's hof terug. Heerlijk temperatuurtje voor December.

Route : Maer- of Korendijkroute  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Dec 13, 2015, 11:37:18 AM

Deze route is nu ook opgenomen in het wandelnetwerk Noord-Holland (groene pijlen).

De groene route loopt om de Castricummer Polder heen. De oude Breedeweg met zijn monumentale boerderijen herinnert aan het landelijke karakter van het vroegere Castricum.  Archeologiecentrum Huis van Hilde (achter het station) toont archeologische vondsten van Noord-Holland. Hilde was een bewoonster van Castricum uit de 4de eeuw wier gezicht in 1995 werd gevonden en gereconstrueerd.

Route : Breesaaproute, Westerhoutpark, Rood  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Dec 6, 2015, 5:12:52 PM

Wederom een stormachtig dagje en een nieuwe route uit het wandelnetwerk Noord-Holland.  Van deze route is de bewijzering ook (nog) niet 100%.  Zo zijn we even de pijltjes kwijt geraakt bij de uitgang van het park.

Route : De Buitenlanden, Paars  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Nov 29, 2015, 2:31:35 PM

Wederom een nieuwe route uit het wandelnetwerk Noord-Holland. Storm wind regen, niks houdt ons tegen. Lekker uitgewaaid.

Route : Geversduinroute  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Nov 22, 2015, 5:28:48 PM

Kort rondje vandaag, tussen de buien door.

Route : Castricum, Station, Bakkum, Groen  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Nov 1, 2015, 8:25:02 PM

Vandaag een stukje van deze nieuwe route proberen te lopen. Is nog lang niet af, zonder kaart op de telefoon nog niet goed te lopen. Ook op het terrein van Dijk en Duin nog niet goed terug te vinden, omdat ze hier nog volop aan het bouwen zijn. Gelukkig nog een hoop wilde dieren gezien in het dierentuintje van Dijk en Duin.

Route : Diederik, Noorderstraat, Paars  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Oct 25, 2015, 3:45:24 PM

Deze nieuwe route uit het wandelnetwerk gelopen. Markering is nog helemaal niet af, dus goed dat we de route op de telefoon hadden. Wel een leuke route die door bos, duin en polder loopt. Pijltjes van de oude routes van het Landschap Noord-Holland staan er ook nog steeds.

Route : Landgoed Zwaluwenburg, Rode route  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Oct 18, 2015, 5:18:02 PM

Mooie afsluiting van een gezellig en geslaagd weekend.

Route : Castricum, Station, Noordrand, Blauw  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Oct 11, 2015, 12:39:56 PM

De bewegwijzering is nog niet af,maar de route staat nu wel op de site van het wandelnetwerk Noord-Holland. Ben benieuwd of hij nu helemaal klopt, dus graag een reaktie als iemand hem helemaal gelopen heeft (en de pijltjes gevolgd!).

Route : Castricum, Station, Noordrand, Blauw  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Sep 13, 2015, 5:13:55 PM

Nog niet af, maar toch maar geprobeert. We zijn gestart achter het station en hebben de route met de klok mee gelopen. 

Eerste onduidelijkheid kom je tegen als je op de Vinkenbaan aan komt. Uiteindelijk er toch maar voor gekozen om de Schelgeest op te gaan. Bij de Sporthal is het nog even spoorzoeken. Tot aan Geesterhage is het dan prima te doen, vanaf daar alle pijlen uit het oog verloren. Langs het winkelcentrum en de dokter de Jong laan terug gelopen naar het station, geen blauwe pijlen meer gezien.

Route : Neskaagroute   - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Aug 30, 2015, 12:09:41 PM

In het tijdschrift van het Landschap Noord -Holland (september 2015, jaargang 42, nr. 3) staat een leuk uitneembaar katern over deze route.

"Ditmaal een ontdekkingstocht door het groene ommeland van Schagen : door het noorden van het oude marktstadje en zijn zeekleipolder Neskaag, over het Stolpenkanaalpad (boerenlandpad op grasdijk) en oude landweggetjes. Bij het Keinsmerwiel met het touwtrekpontje overvaren om zo op het Varkenspad uit te komen. Dat boerenlandpad komt uit op de trapweg, dat vroeger als pelgrimsweg naar de Mariakapel in het dijkbuurtje Keinse diende.

Route : Zeerijdtsdijkje, Rode route  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Aug 23, 2015, 9:42:52 PM

Er wordt druk gewerkt in het gebied, dus eigenlijk was het vandaag verboden toegang. Niet duidelijk wat ze gaan maken, fietspad, sloot? Ook duiken op deze route de eerste pijltjes op van de nieuwe routes van het wandelnetwerk Noord-Holland. Ben benieuwd hoe deze routes eruit gaan zien en wanneer ze gepubliceerd gaan worden.

Route : Bergermeerpolder, Blauw  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Aug 16, 2015, 4:12:13 PM

Na de Veluwe nu weer een rondje door de polder.

Route : Veluwemeerkust Hulshorst  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Aug 13, 2015, 11:36:42 PM

De route van gisteren. Gelopen met de natuurmonumenten "app" en daarna aan de site toegevoegd.

Route : Margaretharoute  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Aug 13, 2015, 11:35:18 PM

Deze route vandaag toegevoegd. Deze gelopen nadat we de tent ingepakt hadden, leuke aflsuiting van een paar dagen wandelen op de Veluwe.

Route : Wisselse Veen, Blauwe route  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Aug 11, 2015, 9:57:54 PM

Het tweede rondje van vandaag.  Compleet anders dan de heide. Een leuk extra stukje.

Route : Tongerense heide, Rode route  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Aug 11, 2015, 9:50:13 PM

Het eerste rondje van vandaag.  Score : 1 zwijn en 1 ree. Mooie heide, erg rustig.

Route : Tafelbergroute  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Aug 10, 2015, 7:48:42 PM

Lekker ploegen door het mulle zand. 1 wild zwijn met 2 kleintjes gezien. Geslaagd rondje.

Route : Loenense Enk  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Aug 7, 2015, 4:10:55 PM

Vandaag even geen hei, daarom maar eens over een Enk.

Route : Hagenauroute  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Aug 6, 2015, 10:11:48 PM

Vandaag de beschutting van het bos opgezocht. Prima uit te houden met de "sub tropische" temperatuur van vandaag. Rustige route door een open bos.

Route : Loenermark, Zwarte route  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Aug 5, 2015, 6:33:36 PM

Vandaag voor het eerst een route van het Geldersch Landschap en Kasteelen gelopen. Wederom erg mooi en lekker rustig. Prachtig landschap.

Route : IJzerbaanroute  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Aug 5, 2015, 11:08:10 AM

Gisteren deze route samen met de Kammenroute gelopen, niet zo spectaculair als de Kammenroute, wel een leuke uitbreiding.

Route : Kammenroute  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Aug 5, 2015, 10:27:13 AM

Dit park is echt zo mooi als het beloofd. De Kammenroute is pittig door het vele klimmen en dalen. Mooie vergezichten en heel veel hei.

Route : Eerbeek, Rondwandeling Coldenhove  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Aug 4, 2015, 10:53:23 AM

Gisteren tentje opgezet en deze wandeling om de camping gemaakt. De Zilvense heide is prachtig.

Route : De Mient  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Jul 19, 2015, 8:40:21 PM

In de regen weer het korte rondje dicht bij huis gelopen.

Route : Bakkum-Noord, Oranje  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Jul 19, 2015, 10:49:27 AM

Afgelopen zondag deze route gelopen zo als het hoort, dus door het vogelbroedgebied en door de duintjes bij de Herenweg. Deze route staat nu op de site.

Route : Tijdpad  - Reactie van : Rino Zonneveld (Gast)  - Datum : Jul 7, 2015, 12:47:28 PM

De route is 10 km van station tot station

Route : De Mient  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Jun 21, 2015, 2:22:06 PM

Vandaag een kort rondje tussen de regenbuien door. Volgende week gaan we weer voor de 13 km. Dan met een heel clubje 50ers ;-)

Route : Van de Rellen naar de Vlotter  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Jun 14, 2015, 6:55:01 PM

Deze rond staat al een tijdje op de "bucket list". Met het prachtige weer van afgelopen vrijdag was dit een mooie training voor de dam to dam loop. De route loopt vlak achter Tata steel langs. De fabrieken zijjn bijna onzichtbaar en het is hier erg mooi en erg rustig. Een aanrader.

Route : Om de Blink  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Jun 7, 2015, 4:28:39 PM

Op een heerlijke zonnige dag een mooi rondje door de duinen, training voor de dam tot dam loop is begonnen.

Route : Rondje in´Čültratiegebied  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : May 31, 2015, 5:30:32 PM

Met het regenachtige weer van vandaag was het lekker rustig. Veel vogels gezien die schuilden voor de harde wind.

Route : Giethoorn, Geel  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : May 29, 2015, 9:34:44 PM

Nooit geweten dat dit dorpje zo bekend is in het verre oosten, dus als je familie uit Thailand over hebt is dit een van de highlights van ons kikkerland. Een leuke wandeling door een prachtig dorpje, vanwege het regenachtige weer was het niet erg druk, wat wij natuurlijk geen probleem vonden. Uitzondelijk is dat je in dit dorp nog gratis kan parkeren.

Route : Amsterdamse Waterleidingduinen, Oase, Blauw  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : May 15, 2015, 11:21:55 AM

Gisteren voor het eerst in De Amsterdamse Waterleidingduinen gewandeld. Tot nu toe had ik me altijd tegen laten houden door het betaald parkeren en de toegangkaartjes die hier verplicht zijn. Het was absoluut de moeite waard, de duinen zijn hier weer compleet anders dan in het Nationaal Park Zuid Kennemerland, het Noorhollands duinreservaat of de Schoorlse duinen. Het vele water maakt het erg mooi. Ook de herten zijn bijzonder, die hebben ze hier vast van een kinderboerderij geleend, want ze zijn totaal niet schuw en makkelijk tot op een paar meter te benaderen.

Route : Weid van Brasser, Noordhollands Duinreservaat  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Apr 26, 2015, 3:38:49 PM

Deze route ziet er weer anders uit dan voorheen. Het PWN is druk bezig om overal de dennenbomen te kappen, zodat de originele begroeing weer de ruimte krijgt. Ook de duinmeertjes worden steeds mooier.

Route : Egmond, Monnikenpad  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Apr 19, 2015, 4:48:33 PM

Deze route maar weer eens gelopen om naar alle in bloei staande hyacinten velden te kijken. Het was weer erg mooi.

Route : Uilenvangersweg, Paars  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Apr 12, 2015, 8:00:07 PM

Voelde vandaag echt als lente. Polder en duin, mooie afwisselende route.

Route : Heemskerk, De Vlotter  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Mar 22, 2015, 5:36:34 PM

Heerlijk voorjaarsweer, mooi kort rondje en daarna voetbal kijken.

Route : De Mient  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Mar 15, 2015, 2:11:09 PM

Kort rondje vandaag, de lente laat toch nog even op zich wachten.

Route : Rondje Bosreservaat  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Mar 8, 2015, 6:17:30 PM

Alle weersvoorspellingen zijn uitgekomen, een mooie dag. De wind was nog wel koud, maar daar heb je op deze route niet zo veel last van, omdat het grootste deel door het bos loopt. Onderweg ook nog mooi uitzicht over het open duin landschap.

Route : Koevlak, Groen  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Mar 1, 2015, 3:29:45 PM

Bij zonnig weer zoals vandaag bijft dit stuk van de Duinen prachtig, mooie contrasterende kleuren van het blauwe water van 't Wed en het gele zand van de duinen. Mede door de harde wind, lekker uitgewaaid.

Route : Egmond, De Krim  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Feb 22, 2015, 2:03:42 PM

De Krim blijft een mooie route, het is op sommige punten pittig klimmen, maar de vergezichten maken dit absoluut de moeite waard. Na een paar regenachtige dagen was het weer heerlijk om met dit zonige weer in de duinen te zijn.

Route : Tijdpad  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Feb 8, 2015, 3:44:15 PM

Vandaag dicht bij huis gebleven en het tijdpad gelopen. De route bestaat nog niet zo lang, ik vind het een goede aanvulling op de bestaande routes die er al heel lang liggen.

Route : Lopen in het spoor van het IJ, Zwaansmeer  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Dec 28, 2014, 6:04:50 PM
Wat een prachtige dag. Met dit weer zijn alle foto's mooi, prachtige kleuren, mooie contrasten van het blauwe water en het gele riet. 11,3 KM en zeer de moeite waard. Een erg leuke route.
Route : Rondje Veerplas  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Dec 27, 2014, 11:46:40 AM
Al mijn principes laten varen en op 2de kerstdag naar de IKEA geweest. Gelukkig kan je daarvandaan wel meteen deze leuke route lopen.
Route : Landgoed Nijenburg  - Reactie van : mutto (Gast)  - Datum : Dec 7, 2014, 1:28:54 PM
Kort rondje vandaag door een mooi herfstachtig bos.
Route : De Kerf, Bergen  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Nov 23, 2014, 2:04:38 PM

Vanmorgen in de herkansing deze route gelopen, prachtige herfstkleuren in de bossen en in november in je T-shirt over het strand, kan slechter.

Route : 't Woud, Noordhollands Duinreservaat  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Nov 9, 2014, 4:26:29 PM

Vandaag lekker vroeg opgestaan om naar de Kerf bij Bergen te lopen. Helaas was de weg naar Bergen aan Zee vanwege een ongeluk dicht. Als alternatief de route bij 't Woud gelopen. Blijft erg mooi in dit stuk van de Duinen.

Route : Alkmaar, Viaanse Molen, Bergen, Geel  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Nov 2, 2014, 5:38:16 PM

Na 3 weken weer de wandelschoenen aangedaan, niet de meest bijzondere route, veel langs drukken wegen, dus niet echt van de stilte genoten. Aan de andere kant weer heerlijk om lekker buiten te zijn, begin november en gewoon lekker in je T-shirt wandelen.

Route : Rodaamroute  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Oct 12, 2014, 2:16:56 PM
Mooie activiteit tussen de kermisbezoeken door. Begin van de herfst is al zichtbaar en dan is dit bos op zijn mooist.
Route : Vogelrijkpad  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Oct 3, 2014, 6:15:58 PM
Deze route is recent gemaakt door het recreatieschap Alkmaarder en Uitgeestermeer. Op deze zeldzame mooie dag in oktober hebben we deze route gelopen. Een leuke route, veel onverharde paden (over de dijk met hoog gras) en dwars door het boerenland. Deze tijd van het jaar staan er weinig gewassen waardoor je mooi ver kan kijken. Van de A9 heb je weinig last, ondanks dat je er vlak bij loopt.
Route : Uitvinding van de molentechniek  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Sep 28, 2014, 3:59:50 PM
Ook deze Holland route is niet te lopen zoals op de website is aangegeven. Het deel rond de Hoop is afgesloten. Op de terugweg hebben we ook een andere weg genomen, 2 keer over dezelfde straat doen we liever niet. Met het mooie weer van vandaag toch weer een leuk uitje.
Route : Nijenburg, Baafjespolder, Groen  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Sep 27, 2014, 4:37:24 PM

Vandaag maar weer eens een route uit het wandelnetwerk Alkmaar-Bergen-Heiloo gelopen. Deze route is wel heel erg afwisselend,stad polder en bos, je ziet het allemaal.

Route : Wandelen rondom Marquette  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Sep 21, 2014, 9:13:27 PM
Dicht bij huis maar toch verrassend. Vooral het stuk door Heemskerk was apart.
Route : Route Royal  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Sep 14, 2014, 5:59:35 PM
Onze eerste route uit het boekje met wandelroutes dat ik gisteren voor mijn verjaardag gekregen heb : Route Royal, past mooi bij mij nieuwe status
Route : Westwouderpolderroute  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Sep 7, 2014, 4:12:38 PM
Een mooie blauwe lucht en een heerlijke temperatuur. Langs het water was het erg lekker vandaag, mijn wandelgenoten waren verbaasd dat dit ook bij de gemeente Castricum hoort, ja we waren toerist in eigen dorp. Door het hoge gras op de dijk was het ook nog eens een best pittige tocht.
Route : Havens en verdedigingswerken, IJmuiden  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Sep 5, 2014, 6:03:49 PM

Een leuke route, maar heel anders dan we gewent zijn. In de havens is het druk en echte voetpaden zijn er niet, wel leuk want er is veel bedrijvigheid, ook de geur van zee en vis is overheersend aanwezig. Het stuk over de bunkerroute is wel een duidelijk wandelpad. Terug door de duinen was wederom een uitdaging, het pad is er wel, maar smal en op sommige plaatsen een beetje overwoekerd, je moet dus af en toe even goed zoeken tussen de struiken om het pad terug te vinden.

Route : Oud-Velsen en de buitenplaatsen   - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Aug 31, 2014, 5:08:01 PM
Let op : Dit is niet de route zoals deze aangegeven is op de website van Hollandroute, die route is niet te lopen omdat landgoed Waterland niet vrij toegankelijk is, Dit is wel een mooi alternatief.
Route : Van cultuurlandschap naar wildernis  - Reactie van : mutto (Gast)  - Datum : Aug 24, 2014, 3:13:46 PM
Zojuist geprobeerd deze route te lopen. Het is helaas niet mogelijk om vanaf de Waterweg op het Laantje te komen, omdat er een diepe sloot zit. Misschien is het in een drogere tijd wel mogelijk om over te steken. Vandaag dus maar een alternatieve route genomen.
Route : Honderd Morgenroute  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Aug 23, 2014, 8:42:00 PM
Ons rondje van vandaag, we moesten even wachten tot een enorme plensbui overgetrokken was, daarna weer lekker zonnig.
Route : Naarder Eng  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Aug 21, 2014, 12:01:52 AM
De parkeerplaats/startpunt van deze route is wat lastig te vinden. Hij staat nu duidelijk aangegeven op deze pagina. Leuke afwisselende route om te lopen.
Route : Tafelberg- en Blaricummerheide  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Aug 20, 2014, 11:59:19 PM
We hebben deze route vandaag gelopen. Onderweg erg veel informatie d.m.v. de QR codes die op paaltjes aangebracht zijn. De paaltjes zijn als POI bij de route opgenomen. We hebben het vandaag droog gehouden, zelfs een mooie blauwe lucht, waardoor de roze kleur van de hei nog mooier uitkwam.
Route : Schoorlse duinen, familieroute  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Aug 18, 2014, 1:53:49 PM

Let op : de parkeertarieven zijn in Bergen behoorlijk omhoog gegaan, een dagkaart kost nu al 10 euro.

Route : Landgoed Duin en Kruidberg  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Aug 16, 2014, 8:07:30 PM

Vandaag maar eens dichtbij huis gewandeld. Tot nu toe hadden we alleen de gemarkeerde routes in het Nationaal Park zuid Kennemerland gelopen. Deze route hebben we gelopen met behulp van de App van Natuurmonumenten, 13,9 km en weer de moeite waard.

Route : Ankeveense Plassen  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Aug 14, 2014, 8:13:16 PM
Na 2 dagen rust vandaag weer de wandelschoenen aangedaan. Na de bossen en heide in Drenthe is dit weer heel iets anders. Prachtige route, best wel pittig omdat er veel door het gras gelopen moet worden, maar absoluut de moeite waard. De waterlelies en gele plomp zijn prachtig.
Route : Koenenwandeling  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Aug 5, 2014, 11:59:08 AM
Gisteren onze familie afgezet op Schiphol. Mooie gelegenheid om deze route in het Amsterdamse Bos maar eens te lopen. Absoluut verrassend hoe natuurlijk het hier over komt, geen idee dat je eigenlijk in de stad bent. Vliegtuigen en de omliggende snelwegen hebben we niet gehoord.
Route : Middenduin, Rondje Kemperberg, Rood  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Aug 3, 2014, 8:18:44 PM
Vandaag een mooie dag. Het is dus wel lekker dat je op deze route veel in de schaduw loopt. Helaas waren de wisenten ook gevlucht voor de zon. Het laatste stuk over het hoge duin is indrukwekkend, kortom de moeite waard.
Route : Alkmaar, De Meent, Oranje  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Jul 6, 2014, 6:09:22 PM
Deze route staat ook al een tijdje op de site, vandaag is het er van gekomen om hem daadwerkelijk te gaan lopen. Na de 4-3 overwinning van Nederland tegen Costa Rica van gisteren, een mooie gelegenheid om het hoofd weer even fris te maken. Vooral het deel langs de Hoevervaart is mooi, de rietkragen hebben een prachtige groene kleur. In dit open landschap zijn de wolkenluchten prachtig, een klein buitje gehad, maar voor de plensbuien binnen.
Route : Noordzeewandeling  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Jun 21, 2014, 4:55:45 PM

Deze route stond al een tijdje op de site, maar vandaag voor het eerst gelopen. De Noordzeewandeling begint bij het bezoekerscentrum in Schoorl. Het eerste stuk loop je door de aangeplante dennenbossen die zo karakteristiek zijn voor dit gebied. Natuurlijk is het hier flink klimmen en dalen omdat de duinen hier op zijn hoogst zijn. Na de de dennenbossen loop je verder westelijk over de heidevelden, gevolgen van de grote bosbranden zijn hier nog goed te zien. Uiteindelijk ga je het strand op, maar eerst veel mul zand van de laatste duinenrijen waar je je door heen moet worstelen, maar wederom prachtig. Minpuntje is dat kosten voor parkeren bij het bezoekerscentrum behoorlijk omhoog gegaan zijn (10 euro voor een dagkaart).

Route : Heidepad  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Jun 9, 2014, 6:01:11 PM
De hitte getrotseerd, binnen voor de storm, heerlijk rustig. De heide begint al heerlijk te ruiken. Klaprozen mooi in bloei.
Route : Maer- of Korendijkroute  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Jun 8, 2014, 3:59:10 PM

Heerlijk weer vandaag voor dit rondje vanuit Castricum. Wel druk in de polder met een hoop paarden.

Route : Westergeest in de heerlijkheid Limmen  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : Jun 1, 2014, 3:30:40 PM
We hebben de route vandaag gelopen, het is prachtig weer, dus een paar mooie foto's kunnen maken die ook op de site kan toevoegen. Ook ontdekt dat je prima kan parkeren bij het klooster in Heiloo. Bij het parkeerterrein bij het kerkje in Limmen hangt een bordje dat het alleen voor bezoekers van... is.
Route : Klaas Hoorn en Kijfpolder  - Reactie van : Ronald van der Horst  - Datum : May 25, 2014, 3:21:51 PM
Deze route vandaag voor het eerst gelopen. Prachtig weer en erg rustig. Helaas was het deel door de weilanden nog afgesloten.
Route : Vennewaterspolder, Blauw  - Reactie van : Ronald (Gast)  - Datum : Feb 22, 2014, 10:47:31 PM
Deze route vandaag voor het eerst gelopen. Lekker in het zonnetje. Afwisselend.
Route : Doornvlakpad  - Reactie van : Ronald van der Horst (Gast)  - Datum : Jan 12, 2014, 5:08:43 PM
Vandaag deze route sinds tijden weer gelopen. De route is een klein stukje omgelegd, mooi langs het water. PWN graaft volgens mij veel meertjes op dit moment, mooi.
Route : Om de Blink  - Reactie van : Ronald van der Horst (Gast)  - Datum : Nov 24, 2013, 5:00:06 PM
Vandaag deze route gelopen, lekker weer in een herfstachtig bos.
Route : Zeerijdtsdijkje, Rode route  - Reactie van : Ronald van der Horst (Gast)  - Datum : Oct 27, 2013, 6:21:04 PM
Vandaag deze route gelopen met Von en de Hobies. Mooi om dit deel van Castricum zo te zien.