Beerschoten, Houdringe en Panbos, Geel

Aan de rand De Bilt liggen drie prachtige gebieden van Het Utrechts Landschap: landgoed Beerschoten, landgoed Houdringe en het Panbos. Samen vormen zij een aaneengesloten natuurgebied van 367 hectare. Parkbos, stuifduinen, weiden met boomgroepen en oude lanen wisselen elkaar af.

Tot 1680 was Beerschoten een uithof (boerderij) van het Vrouwenklooster in De Bilt. Na verkoop is het door verschillende families bewoond. In 1835 werd het landgoed ingericht in de Engelse landschapsstijl naar ontwerp van landschapsarchitect Zocher jr. Huize Beerschoten werd in 1889 door brand verwoest en is daarna herbouwd in de neorenaissance stijl. Landgoed Beerschoten maakt net als landgoed Houdringe deel uit van de Stichtse Lustwarande, een gordel van buitenplaatsen tussen De Bilt en Rhenen.

Startpunt : Paviljoen Beerschoten, De Holle Bilt 6, De Bilt.

Bron : http://www.utrechtslandschap.nl/

 

Afstand11.00 km
Gemarkeerd

Dit is een gemarkeerde route.

ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Beerschoten, Houdringe en Panbos, Geel

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Netwerk Wandelroutes Utrechts Landschap
Stichting Het Utrechts Landschap is opgericht in 1927 en heeft bijna 5000 hectare Utrechtse natuur in eigendom. Daarbij beheert de stichting molens, buitenplaatsen, kastelen en oude steenfabrieken. Bijna alle gebieden zijn toegankelijk voor publiek, er zijn vele gemarkeerde wandelroutes. Zo’n 400 vrijwilligers beheren de zes informatiecentra, laten de molens draaien en organiseren natuurexcursies en vaartochten langs riviernatuur. 

Website : http://www.utrechtslandschap.nl/

Points of interest