Beverroute Harderbos

Bijna alle bossen in Nederland zijn aangeplant. Dit gebeurt bijna altijd op arme, droge zandgronden. Het Harderbos vormt daarop een prettige uitzondering. Hier is het bos op de voedselrijke, vochtige kleigrond van Flevoland aangelegd. Het resultaat is een opmerkelijk bos, dat ondanks de jonge leeftijd al vrij volwassen aandoet.

Daarom zitten er verschillende planten en dieren in het bos. Op een ochtendwandeling in juni heb je een goede kans om een ree, een kikker, een buizerd en zelfs een wielewaal tegen te komen.

Het Harderbos wordt steeds gevarieerder en natuurlijker met bomen van allerlei leeftijden en soorten door elkaar.

Bron : https://www.natuurmonumenten.nl/

Afstand8.18 km
Gemarkeerd

Dit is een gemarkeerde route.

ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Beverroute Harderbos

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Als een groene oase aan de oever van het Veluwemeer bij Harderwijk, ligt het jonge halfverwilderde Harderbos. Het Harderbos vormt samen met Harderbroek en Kievitslanden een van de meest gevarieerde natuurgebieden van Flevoland. Naast bos vind je er moerassen, bloemrijke graslanden en plassen vol vogels.

Bron : https://www.natuurmonumenten.nl/

Netwerk Wandelroutes van Natuurmonumenten
Natuurmonumenten is een vereniging die zorgt voor de natuur in Nederland. Dat doen zij door natuurgebieden aan te kopen, duurzaam te beheren en door op te komen voor de belangen van de natuur. In deze gebieden liggen veel mooie wandelroutes. De meeste van de gebieden van Natuurmonumenten zijn vrij toegankelijk.

Points of interest