Bos en Dijkroute

De route is gemarkeerd met blauwe stickers met de naam van de route en een pictogram erop. De alternatieve mogelijkheden zijn aangegeven met gele stickers.

Tijdens de wandeling kunt u zowel zien hoe de stad door de snelle groei aan het eind van de vorige eeuw opnieuw is veranderd. Er zijn vele nieuwbouwwijken gekomen waarin toch redelijk veel aandacht is besteed aan struiken en bomen. Voorts passeert u de heemtuin 'De Dwarsgouw' met stukjes gras- en rietland. Er is ook wat loofbos te vinden met bomen en struiken die van vochtige bodem houden. Deze begroeiing trekt veel zangvogels en insecten naar het gebied. Aan de oostkant van de stad vindt u het Purmerbos; een grote groene long.

Bron : http://www.landschapwaterland.nl/

Routebewijzering van wandelroute Bos en Dijkroute
Afstand16.00 km
GemarkeerdDit is een gemarkeerde route
ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Bos en Dijkroute

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Netwerk Landschap Waterland
Waterland is het landelijk gebied tussen Amsterdam-Noord, Zaandam, Hoorn en het Markermeer. Hier vindt u rust, uitgestrekte weilanden met grazende koeien en veel water. Een flink aantal boeren verdient hier hun brood met melkveehouderij. In Waterland liggen een aantal natuurreservaten en recreatiegebieden. Het landschap wordt gekenmerkt door open graspolders met veenriviertjes, lintdorpen met kleurrijke houten huizen en stolpboerderijen. De planten- en natuurwereld is bijzonder. Het gebied heeft vele recreatiemogelijkheden, zoals fietsen, wandelen en varen.

Bron : http://www.landschapwaterland.nl/

Points of interest