Buitenhuizenroute, Spaarnwoude

Wandelroute Buitenhuizenroute, Spaarnwoude

Een rondje te voet in het gebied Spaarnwoude, door de recreatiepolder Buitenhuizen, grotendeels over halfverharde voetpaden.

Historie
De route voert de wandelaars o.a. langs een oude hoogstamboomgaard, een historisch gemaaltje, oeverlanden, bossen en nog veel meer.

Startpunt

Deze rondwandeling kan bij drie bushaltes en elke parkeergelegenheid begonnen worden ( zie de kaart ).De wandeling is in te korten naar respectievelijk 5 of 6 kilometer.

Routebewijzering van wandelroute Buitenhuizenroute, Spaarnwoude
Afstand9.64 km
GemarkeerdDit is een gemarkeerde route
ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Buitenhuizenroute, Spaarnwoude

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Gemeente Velsen
In de gemeente Velsen liggen de wandelroutes van het recreatiegebied Spaarnwoude en het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

De eeuwige strijd tegen het water is nog goed te zien aan de aanwezige dijken, sluizen, gemalen en molens. In de polders rondom Spaarndam liggen nog steeds verschillende forten die onderdeel uitmaakten van de “Stelling van Amsterdam ( Fort Bezuiden en het Fort Benoorden).

Recreatiegebied Recreatiegebied Spaarnwoude
Recreatiegebied Spaarnwoude ligt midden in het drukke verstedelijkte deel van Noord-Holland en vormt de buffer tussen Haarlem, Amsterdam en Velsen. In een omgeving met weidse polders en bos, kunt u fietsen, wandelen, zwemmen, maar ook klimmen, golfen

Points of interest

Informatieboerderij Zorgvrij is één van de belangrijkste publiekstrekkers van Spaarnwoude. Het is een melkvee- en schapenhouderij met veel aandacht voor zeldzame landbouw huisdierrassen. Zo zijn er koeien te vinden die we niet zo vaak meer in weilanden aantreffen, zoals Blaarkoppen en Aalstrepen. De boerderij is een erkend fokcentrum voor de Lakenvelder koe. Van november tot mei staan de koeien op stal. De schapen staan bijna het hele jaar buiten maar in maart haalt de boer ze een paar weken binnen om te lammeren. Dit trekt altijd veel publiek.

Adres.
Informatieboerderij Zorgvrij.
Genieweg 50 (aan de R101)
1981 LN Velsen-Zuid

Meer informatie : http://www.spaarnwoude.nl/

Wij zijn een vereniging van modelbouwers. We lassen, draaien, solderen en monteren. We bouwen modellen; iedere woensdag en zaterdag aan de Genieweg 38a, 1981 LN Velsen-Zuid. In het seizoen (apr.-sept.) rijden we elke zondag bij droog weer van 11-16. 

Facebook : https://www.facebook.com/ModelbouwverenigingHetY

Website : http://mbv-hety.nl/index2.html

Deze parkeerplaats kan gebruikt worden als startpunt voor de Buitenhuizenroute