Burgerbrug, Blauw

De blauwe route loopt langs de rustige westzijde van de Groote Sloot naar molen ‘De F’. Het boerenlandpad van de familie Ruijter voert naar het Noordhollandsch Kanaal. Na de kronkelende Westfriese Zeedijk aan de oostkant de polder weer in, over het boerenlandpad van de familie Boontjes-Duyvis.

Afstand8.20 km
Gemarkeerd

Dit is een gemarkeerde route.

ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Burgerbrug, Blauw

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Gemeente Schagen
Schagen is een van oudsher bestaande gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland, sinds 2013 de naam van een fusiegemeente die bestaat uit de voormalige gemeenten Schagen, Zijpe en Harenkarspel.

De stad Schagen is de enige plaats binnen de nieuwe gemeente die ooit stadsrechten heeft gekregen, en vormt ook de belangrijkste toeristentrekker naast de kust van de Zijpe, met onder meer de badplaatsen Groote Keeten, Callantsoog en Sint Maartenszee. Het gebied tussen de kust en de stad Schagen wordt gekenmerkt door de landbouwgronden, met veel bollenvelden en een aantal middelgrote dorpen. Bij Petten zijn twee onderzoekskernreactoren gelegen.

Het wandelnetwerk van Schagen is gelegen in en om Schagen. Het is nu opgenomen in het wandelnetwerk Noord-Holland als de regio "kop van Noord-Holland".

Points of interest

Het dorp Burgerbrug is direct na de vierde, definitieve bedijking en droogmaking van het Zijperwad in 1597 gesticht. De naam ontleent het aan de brug over de Groote Sloot, de brede middenvaart van de Zijperpolder. Burgerbrug was een ‘kruisdorp’, met lintbebouwing langs de Groote Sloot en de Burgerweg. De monumentale stolpboerderijen stonden vooral langs de Groote Sloot, zoals Vroegop op nr. 25, een rijke stolp uit 1670, of Starre Kroon op nr. 73 uit 1797. Van de vroeger zo talrijke poldermolens zijn er nog maar een paar over. Naar hun polderafdelingen worden zij met letters aangeduid