Buunderkamproute

Tijdens deze route loop je tussen de spoorlijn van Arnhem naar Utrecht en de snelweg A12. Vanuit Bilderberg Hotel De Buunderkamp is het een mooie wandeling om een frisse neus te halen. In het gemengde bos van naald- en loofbomen groeien rododendrons en staan oude douglassen, dit zijn naaldbomen die uit Amerika zijn geïmporteerd omdat het snelle groeiers zijn en dus goede houtproducenten. De douglassen zijn het hele jaar groen en vormen een donker bos. Er hangen veel nestkasjes, bedoeld voor onderzoek naar koolmezen.

In het bos zitten veel reeën, vossen en wilde zwijnen. De reeën leven schuw en teruggetrokken omdat ze bang zijn voor jagers. Wanneer er niet gejaagd wordt zijn ze regelmatig overdag te zien. Ze houden van het open bos dat aan akkers en weilanden grenst. In de zomer zijn ze roodbruin, ’s winters grijsbruin, soms zelfs helemaal zwart.

Afstand3.74 km
Gemarkeerd

Dit is een gemarkeerde route.

ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Buunderkamproute

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Provincie Gelderland
Gelderland is de grootste provincie van Nederland. De provincie is gelegen in het midden en oosten van Nederland en wordt in het noordoosten begrensd door Overijssel, in het oosten door de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, in het zuiden door Limburg en Noord-Brabant, in het uiterste zuidwesten door Zuid-Holland, in het westen door de provincie Utrecht, in het noordwesten door de Veluwerandmeren, met aan de overkant Flevoland. De hoofdstad is Arnhem.

Gemeente Renkum
Aan de zuidrand van de Veluwe, waar het bosrijke en heuvelachtige landschap overgaat in het weidse rivierengebied, ligt de gemeente Renkum. De gemeente Renkum biedt een scala aan activiteiten. Zo kun je de ‘Hemelse berg’ beklimmen, fi etsen over de Italiaanse weg, genieten van romantische doorzichten in het Zweiersdal en dwalen door de donkere bossen op Landgoed Quadenoord.

De gemeente Renkum bestaat uit zes dorpen: Oosterbeek, Heveadorp, Doorwerth, Wolfheze, Renkum en Heelsum. De dorpen liggen in het glooiende landschap met heidevelden en bossen, afgewisseld met landbouwgronden die worden doorsneden door beken. Het meest opvallend zijn de stuwwallen. Deze zijn voortgekomen uit de voorlaatste ijstijd toen het landijs enorme hoeveelheden zand en grind voor zich uit duwde. Deze stuwwallen bieden een prachtig uitzicht tot ver buiten de regio.

Wandellocatie Zuid-Veluwe
Het zuidelijk deel van de Veluwe (Onder Apeldoorn), in dit gebied vindt men o.a. het Nationale Park de Hoge Veluwe en het Nationaal Park Veluwezoom.

Points of interest