Gasterensche Diep

Door het dal van het Gasterschediep en het Taarloschediep, die samenkomen in het Oudemolenschediep. Langs putten met open water: het Voortse Veen, broedplaats van watervogels. U loopt vaak tussen grazend vee, dus de hond mag hier niet mee, ook niet aangelijnd! Het is raadzaam laarzen of ander waterdicht en stevig schoeisel te dragen op deze route.

Lengte: 5 km
Markering: paaltjes met groene kop
Startpunt: Pannenkoekenboerderij Brinkzicht, Brink 1, 9466 PE Ga

Afstand5.45 km
Gemarkeerd

Dit is een gemarkeerde route.

ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Gasterensche Diep

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Provincie Drenthe
Drenthe is een van de populairste provincies voor korte én lange vakanties. Wandelaars die van bos, heide en kleinschalige landschappen houden, komen hier ruimschoots aan hun trekken. Mooie plekken zijn de diverse nationale parken (Dwingelderveld, Drents-Friese Wold).

In het Drentsche Aa-gebied zijn veel wandelmogelijkheden. Een dorpsommetje of één van de elf gemarkeerde Staatsbosbeheer wandelroutes in het Drentsche Aa gebied. Ook lopen overal 'doorstappers met rugzak'. Zij lopen vaak over één van de lange afstandswandelroutes (LAW), die in het gebied liggen. Het Pieterpad is bullet daarvan de bekendste. Daarnaast liggen in het gebied ook diverse 'knapzak', archeologische en andere wandelroutes.

Netwerk Wandelroutes van Staatsbosbeheer
Staatbosbeheer beheert veel gebieden in Nederland en zet hier ook wandelingen uit.

Points of interest