Demobosroute

Het demonstratiebos De Bilderberg, zoals het demobos voluit heet, is een gevarieerd bos. Er zijn lichte stukken met grove dennen, berken en eiken die ruimte bieden aan jonge bomen, struiken en kruiden. Ook zijn er donkere stukken die geen zonlicht doorlaten. Eronder groeit dan ook nauwelijks iets.

De afwisseling van het bos, de randen en de open plekken zijn belangrijk voor alle dieren die in het bos leven. Het biedt dekking en voedsel aan bijvoorbeeld reeën, bosmuizen, konijnen en uilen. De oude structuur van Landgoed de Bilderberg vind je terug in de oude lanen. In de winter hoor je, behalve het gezang van de vogels, ook het geluid van motorzagen. Het is namelijk noodzakelijk dat er regelmatig bomen omgezaagd worden. Gebeurt dit niet, dan zou het bos na verloop van tijd dichtgroeien. Uiteindelijk

Routebewijzering van wandelroute Demobosroute
Afstand4.19 km
GemarkeerdDit is een gemarkeerde route
ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Demobosroute

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Provincie Gelderland
Gelderland is de grootste provincie van Nederland. De provincie is gelegen in het midden en oosten van Nederland en wordt in het noordoosten begrensd door Overijssel, in het oosten door de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, in het zuiden door Limburg en Noord-Brabant, in het uiterste zuidwesten door Zuid-Holland, in het westen door de provincie Utrecht, in het noordwesten door de Veluwerandmeren, met aan de overkant Flevoland. De hoofdstad is Arnhem.

Gemeente Renkum
Aan de zuidrand van de Veluwe, waar het bosrijke en heuvelachtige landschap overgaat in het weidse rivierengebied, ligt de gemeente Renkum. De gemeente Renkum biedt een scala aan activiteiten. Zo kun je de ‘Hemelse berg’ beklimmen, fi etsen over de Italiaanse weg, genieten van romantische doorzichten in het Zweiersdal en dwalen door de donkere bossen op Landgoed Quadenoord.

De gemeente Renkum bestaat uit zes dorpen: Oosterbeek, Heveadorp, Doorwerth, Wolfheze, Renkum en Heelsum. De dorpen liggen in het glooiende landschap met heidevelden en bossen, afgewisseld met landbouwgronden die worden doorsneden door beken. Het meest opvallend zijn de stuwwallen. Deze zijn voortgekomen uit de voorlaatste ijstijd toen het landijs enorme hoeveelheden zand en grind voor zich uit duwde. Deze stuwwallen bieden een prachtig uitzicht tot ver buiten de regio.

Wandellocatie Zuid-Veluwe
Het zuidelijk deel van de Veluwe (Onder Apeldoorn), in dit gebied vindt men o.a. het Nationale Park de Hoge Veluwe en het Nationaal Park Veluwezoom.

Points of interest