Dik Trom pad

In Etersheim wandelt u langs de voormalige Openbare Lagere School. Hier werd in 1883 de heer C. Joh. Kieviet benoemd tot hoofdonderwijzer. Ontevreden over de jeugdliteratuur in die tijd bedacht hij Dik Trom. Dagelijks schreef hij in een schoolschriftje een hoofdstuk van het eerste Dik Trom boek "Uit het leven van Dik Trom". Dit boek werd het meest gelezen kinderboek van Nederland. Kijk hier voor Dik Tromppad. 

De wandelroute is in twee richtingen gemarkeerd met blauwe of gele stickers. Stickers met een rood kruis zijn aangebracht bij wegen en paden die u niet moet inslaan.

Bron : http://www.landschapwaterland.nl/

Afstand3.00 km
Gemarkeerd

Dit is een gemarkeerde route.

ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Dik Trom pad

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Netwerk Landschap Waterland
Waterland is het landelijk gebied tussen Amsterdam-Noord, Zaandam, Hoorn en het Markermeer. Hier vindt u rust, uitgestrekte weilanden met grazende koeien en veel water. Een flink aantal boeren verdient hier hun brood met melkveehouderij. In Waterland liggen een aantal natuurreservaten en recreatiegebieden. Het landschap wordt gekenmerkt door open graspolders met veenriviertjes, lintdorpen met kleurrijke houten huizen en stolpboerderijen. De planten- en natuurwereld is bijzonder. Het gebied heeft vele recreatiemogelijkheden, zoals fietsen, wandelen en varen.

Bron : http://www.landschapwaterland.nl/

Points of interest