Dorp van vissers, boeren en burgers

Krommenie maakt sinds 1972 deel uit van de Gemeente Zaanstad. Het voormalige raadhuis uit 1706 prijkt nog steeds aan de Zuiderhoofdstraat, samen met diverse andere fraaie gebouwen, zoals de monumentale houten woonhuizen, met uitbundige geveldecoraties. De bijna 4 kilometer lange wandelroute gaat dwars door het oude Krommenie tot aan de Noordersluis, compleet met klompje voor het sluisgeld. Een laatste hoogtepunt is de historische blikfabriek van Verblifa uit 1897 met schitterende baksteenarchitectuur.

Bron : Holland route

Afstand4.16 km
Gemarkeerd

Dit is een gemarkeerde route.

ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Dorp van vissers, boeren en burgers

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Gemeente Zaanstad
In de gemeente Zaanstad vindt je diverse leuke wandelroutes. Ze voeren je langs het industieel erfgoed aan de Zaan en de Zaanse Schans. 

Netwerk Holland Route
De HollandRoute ontsluit Nederlandse erfgoedlocaties van handel, nijverheid, techniek, industrie, waterbeheersing en infrastructuur binnen de Metropoolregio Amsterdam. De HollandRoute is deel van het Europese netwerk "European Route of Industrial Heritage (ERIH)".

Als rode draad verbindt een bewegwijzerde hoofdroute van het HollandRoute erfgoednetwerk de vele fascinerende erfgoedattracties die allemaal op deze website en in de HollandRoute smartphone app worden beschreven. 

De routes van deze organisatie zijn dus niet gemarkeerd, je kunt de app downloaden (of deze site gebruiken) om de routes te lopen.

Website : http://www.hollandroute.nl

Points of interest