Dorregeest

Wandelroute Dorregeest

De route is geopend van 1 juli tot 1 april. De route loopt over een natuurpad, door de weilanden, langs rietkragen aan de oever van het Uitgeestermeer, de terugweg gaat over de verharde weg langs de snelweg A9. Onderweg komt men ook langs de Dorregeestermolen, een in 1896 gebouwde poldermolen. Startpunt is het recreatiegebied Dorregeest.

Afstand6.68 km
Gemarkeerd

Dit is een gemarkeerde route.

ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Dorregeest

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Recreatiegebied Recreatiegebied Alkmaarder en Uitgeestermeer.
Het gebied ligt in het hart van Noord-Holland, tussen Alkmaar en Haarlem. Het meer van 660 hectare biedt talrijke mogelijkheden voor recreatie op en rondom het water. Rondom het meer liggen recreatieterreinen (Dorregeest, De Hoorne, Uiterdam, De Woudhaven, Zwaansmeer en eiland Pannekoek) met stranden, lig- en speelweiden en een dagkampeerterrein. In het gebied zijn diverse wandelroutes die door het mooie polderlandschap lopen en er zijn diverse mooie kanoroutes over het meer. Heel bekend is de fietsroute “Pontjesroute”; een absolute aanrader.

Dorregeest bestaat uit 2 buurtschappen (Klein- en Groot Dorregeest) en het recreatiegebied Dorregeest. Het gebied is een veenweidegebied met diverse plantensoorten. Vroeger lagen in het gebied akkers die ook wel "geesten" genoemd werden, de plaatsnamen Uitgeest en Dorregeest zijn hieruit ontstaan.

Netwerk Wandelnetwerk Noord-Holland, Regio Alkmaar
Het netwerk van wandelroutes door de gemeenten Bergen, Alkmaar en Heiloo omvat veel verrassende routes door fraaie landschappen, over boerenlandpaden en langs cultuurhistorisch interessante locaties.

Officiele website : http://www.wandelnetwerknoordholland.nl/

Points of interest

Parkeerplaats van het recreatiegebied Dorregeest. Startpunt van de wandelroute door de Dorregeest.