Elburger Landgoederenpad, Blauw

Het Elburger Landgoederenpad is een flinke rondwandeling langs diverse landgoederen en leidt u via kleine zandpaden en weggetjes door de verschillende landschapstypen die de gemeente Elburg rijk is.

Startpunt Centrum van vestingstad Elburg. Ook kunt u op andere plekken in de route starten. Zie de parkeermogelijkheden op de kaart. 

De gemeenten Elburg, Harderwijk, Nunspeet en Oldebroek werken aan de ontwikkeling van een netwerk van Veluwse Randmeerroutes. Zo kan men een rondje rond het dorp lopen, maar ook kiezen voor langere wandelafstanden. Een Veluwse Randmeerroute is een wandelpad door natuurgebieden, landgoederen, waar mogelijk door het boerenland en bij voorkeur over onverharde wegen. Er zijn veel oude voetpaadjes opgespoord en opgenomen in de routes. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische andschap teruggebracht. Deze combinatie van landschap en cultuurhistorie is niet alleen interessant voor recreanten maar ook voor de bewoners die op deze manier een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving ontdekken. 

Afstand7.99 km
GemarkeerdLet op : Deze route is niet gemarkeerd.
ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Elburger Landgoederenpad, Blauw

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Provincie Gelderland
Gelderland is de grootste provincie van Nederland. De provincie is gelegen in het midden en oosten van Nederland en wordt in het noordoosten begrensd door Overijssel, in het oosten door de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, in het zuiden door Limburg en Noord-Brabant, in het uiterste zuidwesten door Zuid-Holland, in het westen door de provincie Utrecht, in het noordwesten door de Veluwerandmeren, met aan de overkant Flevoland. De hoofdstad is Arnhem.

Gemeente Elburg
Elburg is een gemeente in Nederland. De gemeente is gelegen in de provincie Gelderland, aan het Veluwemeer en het Drontermeer. Elburg werd op 1 januari 1974 vergroot door de annexatie van de gemeente Doornspijk.

Wandellocatie Noord-Veluwe
De Noord-Veluwe is het deel van de Veluwe boven de A1. Bijzondere wandellocaties zijn het Hulshorsterzand en de Tongerense heide. Ook kan er mooi gewandeld worden langs de kust van het veluwemeer.

Points of interest