Hunnebedroute (Holtingerveld)

Afstand8.68 km
Gemarkeerd

Dit is een gemarkeerde route.

ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Hunnebedroute (Holtingerveld)

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Provincie Drenthe
Drenthe is een van de populairste provincies voor korte én lange vakanties. Wandelaars die van bos, heide en kleinschalige landschappen houden, komen hier ruimschoots aan hun trekken. Mooie plekken zijn de diverse nationale parken (Dwingelderveld, Drents-Friese Wold).

Gemeente Westerveld
Westerveld is een gemeente in het zuidwesten van de provincie Drenthe niet ver van Meppel gelegen dicht bij de Drentse Hoofdvaart in Nederland. De gemeente is na een gemeentelijke herindeling in 1998 ontstaan uit de gemeenten Havelte, Diever, Dwingeloo en Vledder. 

De grootste kernen zijn Havelte, Diever, Dwingeloo en Vledder. Dat waren voor 1998 de hoofdplaatsen van de vier toenmalige gemeenten. Het gemeentehuis van Westerveld staat in Diever.

Het Holtingerveld is een fenomeen. Meest in het oog springend is de Havelterberg. Vanuit Wasperveen is de flinke heuvel van 19 meter boven NAP al van heinde en ver te zien. Nergens in Drenthe is een steilere helling te vinden. Maar het Holtingerveld is meer dan de berg alleen. In feite is het Holtingerveld een de meest gevarieerde natuurgebieden Van Drenthe. In totaal is het gebied een kleine 1.800 hectare groot Ongeveer de helft bestaat uit heide,vennen en stuifzand De andere helft is bos. De variatie is grotendeels te danken aan de complexe bodemopbouw met stuifzand, veen en leem. Bovendien is het gebied afwisselend heel nat of juist heel droog. Logisch dat er daarom veel verschillende planten. en diersoorten voorkomen, die allemaal hun eigen voorkeur hebben. Het Holtingerveld staat bekend om het grote aantal zeldzame planten dat hier groeit. 

Points of interest