Koedijk, Groen

Voordat het Noordhollands Kanaal gegraven werd stroomde hier de Rekere, tussen Alkmaar en het wad dat nu is ingepolderd als de polder Zijpe. In de negende en tiende eeuw stond deze rivier in verbinding met de zee via het Zeegat Zijpe, waardoor het gebied bedreigd werd door overstromingen. Vooral in de twaalfde en dertiende eeuw, toen het zeegat zijn grootste omvang kende, vormde het een ernstige bedreiging voor het achterliggende land.

De route is gemarkeerd met groene pijlen.
Website : Wandelnetwerk Noord-Holland

Afstand5.40 km
Gemarkeerd

Dit is een gemarkeerde route.

ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Koedijk, Groen

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Gemeente Bergen
De gemeente Bergen is groot, bekende dorpen in deze gemeente zijn Egmond, Schoorl en Bergen zelf. Wandelroutes vindt u in het Noord-Hollands duinreservaat, de Schoorlse duinen. In de polders in dit gemeente zijn veel routes uitgezet door het wandelnetwerk Bergen-Alkmaar-Heiloo.

De polders tussen Egmond, Alkmaar en Heiloo zijn divers, in het voorjaar prachtig bloeiende tulpenvelden te zien. Ook vind men hier het natuurgebied "Weidse polders" (Damlanderpolder, de Bergermeer en de Philisteinse Polder).

Netwerk Wandelnetwerk Noord-Holland, Regio Alkmaar
Het netwerk van wandelroutes door de gemeenten Bergen, Alkmaar en Heiloo omvat veel verrassende routes door fraaie landschappen, over boerenlandpaden en langs cultuurhistorisch interessante locaties.

Officiele website : http://www.wandelnetwerknoordholland.nl/

Points of interest