Koningshof, Groen

Wandelroute Koningshof, Groen

Wandeling over het Landgoed Koningshof. Korte wandeling in een heuvelachtig landschap.
Er is redelijk veel hoogte verschil, het klimmen en dalen maakt deze korte wandeling best pittig. 

Afstand3.91 km
Gemarkeerd

Dit is een gemarkeerde route.

ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Koningshof, Groen

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Gemeente Bloemendaal
Bloemendaal is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente telt 22.183 inwoners

Wandellocatie Landgoed Koningshof (NPZK)
Landgoed Koningshof ligt in het oudste gedeelte van de duinen, het binnenduin. In deze luwte, vier kilometer van zee, heeft dit bos zich spontaan ontwikkeld. Het parkbos hoort bij het landhuis dat dateert van rond 1900. De eigenaar liet Koningshof in 1962 na aan Natuurmonumenten.

Het imposante landhuis, met parkweide en parkbos, heeft een toverachtig karakter, mede door de grote beuken en eiken.

De natuur heeft hier weer ruim baan gekregen. In het verleden zijn in Koningshof veel Corsicaanse dennen aangeplant voor de verkoop, maar veel daarvan zijn door uitdunning verdwenen. Door de kap, waardoor meer licht tot de bodem kan doordringen, is een natuurlijker ondergroei ontstaan. Zo wordt het een gevarieerd duinbos, dat onderdak biedt aan veel verschillende vogels en andere dieren. Grazende Shetlandpony's zorgen er mede voor dat het gebied dynamisch blijft

Netwerk Wandelroutes van Natuurmonumenten
Natuurmonumenten is een vereniging die zorgt voor de natuur in Nederland. Dat doen zij door natuurgebieden aan te kopen, duurzaam te beheren en door op te komen voor de belangen van de natuur. In deze gebieden liggen veel mooie wandelroutes. De meeste van de gebieden van Natuurmonumenten zijn vrij toegankelijk.

Nationaal Park Nationaal Park Zuid-Kennemerland
Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland is in 1995 officieel ingesteld en is één van de 20 nationale parken in Nederland. Net als de andere nationale parken maakt ook Zuid-Kennemerland deel uit van de Ecologische Hoofdstructuur: een netwerk van samenhangende natuurgebieden in ons land.

Het beheer van de nationale parken maakt het mogelijk dat mooie stukken natuur behouden blijven en zich kunnen ontwikkelen. Het zijn prachtige plekken voor voorlichting en educatie en voor natuurgerichte recreatie, en er vindt onderzoek plaats. De nationale parken zijn de visitekaartjes van de Nederlandse natuur!

Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland maakt ook deel uit van het Natura 2000 gebied. Een Natura 2000 gebied is gebaseerd op de Europese Vogel- en Habitatrichtlijnen. Hiermee probeert de Europese Unie om natuur van nationale en internationale waarde te behouden en te beschermen.

Gemeente Zandvoort
Zandvoort was al in 1100 bekend en heette toen Sandevoerde; een samenstelling van zand en voorde. Tot 1722 was het gebied in handen van de heren van Brederode. Eeuwenlang leefde het dorp van de visvangst, maar in de 19e eeuw ontstonden er andere bronnen van bestaan. In het Verenigd Koninkrijk kwam het zeebaden op, en de Zandvoortse arts dr. Mezger introduceerde dit gebruik in Zandvoort. In 1828 werd het eerste badhuis in gebruik genomen. Tal van beroemdheden trokken naar Zandvoort, onder wie Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije in 1884 en 1885; ter herdenking aan haar bezoeken werd op 28 augustus 2004 een borstbeeld van haar onthuld.

Points of interest

Startpunt van een aantal wanelroutes ove het Langoed Koningshof in Overveen.
Parkeerplaats ligt aan het einde van de oprijlaan achter het witte toegangshek aan de Duinlustweg.  

Navigatie : Duinlustweg 36, 2051 AB, Overveen.