Kraaiheidewandeling, Drents-Friese Wold

Wandelroute Kraaiheidewandeling, Drents-Friese Wold

Nergens in Nederland ligt op de bosbodem zo’n uitgestrekt tapijt van kraaiheide als hier. Deze heidesoort slaagt er in onder de grove dennen voldoende licht te vangen. Wist je dat kraaiheide in april en mei prachtig paars bloeit? De meeste andere heidesoorten zoals dopheide bloeien in de maand augustus.

De wandelroute start nij het bezoekerscentrum van het Drents-Friese Wold in Diever.

Routebewijzering van wandelroute Kraaiheidewandeling, Drents-Friese Wold
Afstand6.70 km
GemarkeerdDit is een gemarkeerde route
ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Kraaiheidewandeling, Drents-Friese Wold

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Provincie Drenthe
Drenthe is een van de populairste provincies voor korte én lange vakanties. Wandelaars die van bos, heide en kleinschalige landschappen houden, komen hier ruimschoots aan hun trekken. Mooie plekken zijn de diverse nationale parken (Dwingelderveld, Drents-Friese Wold).

Nationaal Park Nationaal Park Drents-Friese Wold
Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland, ligt een bijzonder gebied. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden aangewezen als Nationaal Park.

Gemeente Westerveld
Westerveld is een gemeente in het zuidwesten van de provincie Drenthe niet ver van Meppel gelegen dicht bij de Drentse Hoofdvaart in Nederland. De gemeente is na een gemeentelijke herindeling in 1998 ontstaan uit de gemeenten Havelte, Diever, Dwingeloo en Vledder. 

De grootste kernen zijn Havelte, Diever, Dwingeloo en Vledder. Dat waren voor 1998 de hoofdplaatsen van de vier toenmalige gemeenten. Het gemeentehuis van Westerveld staat in Diever.

Netwerk Wandelroutes van Staatsbosbeheer
Staatbosbeheer beheert veel gebieden in Nederland en zet hier ook wandelingen uit.

Points of interest

Voor vragen en folders/routes door het Nationaal Park kunt u hier terecht. Ook hier kan men de natuur op een eigen manier beleven, en informatie over de natuurlijke waarden en mogelijkheden van het nationaal park verkrijgen. Beide centra zijn goed bereikbaar en beschikken over parkeerruimte. 

Bosweg 2a, 9781 LE Diever

Tolhus Diever
Tot in de jaren twintig van de vorige eeuw moest je als gebruiker van deze weg tol betalen bij het tolhuis. Als je goed kijkt, zie je aan de zijkant van het huis nog steeds een rond raampje zitten, dat waarschijnlijk als loket diende.