Leuvenumse Bos

Maak een fijne wandeling door een gevarieerd landschap van met dennenbos begroeide stuifzandheuvels en langs een kabbelende beek.

De wandelroute door de Leuvenumse Bossen maakt onderdeel uit van de 165 km lange, Lange Afstands Wandelroute (LAW) Dwars door Gelderland. Vanaf de parkeerplaats volg je de Poolseweg (naar links) over het wildrooster, daarna volg je de blauwe paaltjes.

Afstand5.57 km
Gemarkeerd

Dit is een gemarkeerde route.

ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Leuvenumse Bos

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Provincie Gelderland
Gelderland is de grootste provincie van Nederland. De provincie is gelegen in het midden en oosten van Nederland en wordt in het noordoosten begrensd door Overijssel, in het oosten door de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, in het zuiden door Limburg en Noord-Brabant, in het uiterste zuidwesten door Zuid-Holland, in het westen door de provincie Utrecht, in het noordwesten door de Veluwerandmeren, met aan de overkant Flevoland. De hoofdstad is Arnhem.

In dit natuurgebied vlakbij Harderwijk vind je een variatie aan frisse bossen, uitgestrekte heide en fantastisch stuifzand.

Wandelen, fietsen of paardrijden, of gewoon even uitwaaien met het hele gezin: je kunt het allemaal in de Leuvenumse Bossen. De Leuvenumse Bossen bestaat uit vier aaneengesloten gebieden met elk een eigen karakter:

- het Hulshorsterzand - stuifzandvlaktes met hoge zandduinen
- Leuvenhorst - grove dennenbossen op voormalig stuifzand
- Het Leuvenumse Bos - gevarieerd bos doorsneden door een laaglandbeek
- Het Cyriasische veld - droge heidevegetatie

Bron : https://www.natuurmonumenten.nl/

 

Wandellocatie Noord-Veluwe
De Noord-Veluwe is het deel van de Veluwe boven de A1. Bijzondere wandellocaties zijn het Hulshorsterzand en de Tongerense heide. Ook kan er mooi gewandeld worden langs de kust van het veluwemeer.

Points of interest