Het Middeleeuwse Sporenpad

De wandelroute is gemarkeerd met blauwe stickers.

In de oude veenpolder De Zeevang vindt u talrijke sporen uit het verleden zoals oude veenriviertjes, slingerdijken en lintdorpen. Tussen Middelie en Hobrede treft u een zelfbedieningspontje aan. In het broedseizoen (15 maart tot en met 15 juni) is het onverharde pad tussen Middelie en Hobrede afgesloten en wordt het pontje uit de vaart genomen.

Natuur
Aan de flora en fauna in het gebied valt af te lezen dat de veeteelt eeuwenlang extensief is geweest. Dit polderlandschap is belangrijk voor weidevogels.

Historie
Hobrede heette oorsponkelijk Dreyerhobreden. Drey betekent draai waarmee een bocht in een waterstroom wordt bedoeld.

Bron : http://www.landschapwaterland.nl/

Afstand13.16 km
Gemarkeerd

Dit is een gemarkeerde route.

ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Het Middeleeuwse Sporenpad

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Wandellocatie Nationaal landschap Laag Holland
Laag, lager, laagst. Mens en natuur hebben in Laag Holland samengewerkt om iets heel moois onder de zeespiegel te maken. Dat vind je terug in de openheid, de prachtige rechte lijnen, en de beschermde stads- en dorpsgezichten. Daarom is Laag-Holland een nationaal landschap. Dat betekent dat het landschap intact moet blijven. Geen grootschalige nieuwbouw dus, maar oude molens, droogmakerijen, weidse uitzichten, en ruimte voor rust en natuur.

Werelderfgoed
Twee van de zeven Nederlandse vermeldingen op Werelderfgoedlijst van VN-cultuurorganisatie Unesco liggen in Laag Holland. Dat onderstreept de grote historische betekenis van het gebied: oud, mooi en uniek in de wereld. De Stelling van Amsterdam kreeg in 1996 een vermelding op de Werelderfgoedlijst, in 1999 gevolgd door de Beemster.

Bron : http://www.laagholland.nl/nationaal-landschap

Netwerk Landschap Waterland
Waterland is het landelijk gebied tussen Amsterdam-Noord, Zaandam, Hoorn en het Markermeer. Hier vindt u rust, uitgestrekte weilanden met grazende koeien en veel water. Een flink aantal boeren verdient hier hun brood met melkveehouderij. In Waterland liggen een aantal natuurreservaten en recreatiegebieden. Het landschap wordt gekenmerkt door open graspolders met veenriviertjes, lintdorpen met kleurrijke houten huizen en stolpboerderijen. De planten- en natuurwereld is bijzonder. Het gebied heeft vele recreatiemogelijkheden, zoals fietsen, wandelen en varen.

Bron : http://www.landschapwaterland.nl/

Points of interest