Noord Aa-route

Elke groeikern in Nederland heeft zijn recreatieplas. Net buiten de laatste uitbreidingswijk ligt meestal een diep water dat is ontstaan door zandwinning voor woningbouw en wegenaanleg. Ook in Zoetermeer was de zandhonger groot. Zo groot dat er een aantal zandputten naast elkaar liggen. Aangrenzend aan de Zoetermeerseplas is een tweede plas ontstaan door zandwinning voor onder meer de wijk Noordhove. De Noordhovense Plas is nog volop in ontwikkeling. Iets verderop ligt alweer de jongste zandput: de Benthuizerplas.

Meer info : http://www.anwb.nl/binaries/pdf/sig/groenehartnoordaa.pdf

Afstand10.00 km
Gemarkeerd

Dit is een gemarkeerde route.

ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Noord Aa-route

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Wandelroutes van de ANWB

Het Land van Wijk en Wouden is het meest westelijk deel van het Groene Hart van Holland en is ingesloten in de stedenring Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Leiden, en Alphen aan den Rijn. Het is een gebied dat rijk is aan natuur, water, oer-Hollandse weidelandschappen en cultuurhistorie.

De agrariërs in het Land van Wijk en Wouden maken prachtige streekproducten. Van oudsher is boerenkaas wel het meest bekend. Daarnaast kun je in het gebied andere zuivelproducten kopen, zoals ijs, yoghurt, boter, melk, eieren. In de omgeving van Hazerswoude vind je meer groente- en sierteelt. Vaak bezitten de boerderijen ook een hoogstam boomgaard of een kleine groentetuin.

Website : http://www.landvanwijkenwouden.nl/

Points of interest