Boswachterij Ruinen, Familiepad

Afstand2.40 km
Gemarkeerd

Dit is een gemarkeerde route.

ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Boswachterij Ruinen, Familiepad

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Tot ruim zeventig jaar geleden was de omgeving van Ruinen, zoals het grootste deel van Drenthe, 'woest en ledig': onontgonnen en vaak ontoegankelijk land met veen, zand en uitgestrekte heidevelden. Voor de mijnen in Limburg was hout nodig, veel hout, om de mijngangen te stutten. In grote delen van Drenthe werden daarom in de crisisjaren ’30 naaldbossen aangelegd.

Zo ontstond ook de boswachterij Ruinen: 1200 hectare met vooral Japanse lariksen, sparren en dennen. Een paar stukjes werden niet beplant. Bij bijvoorbeeld de Gijsselter Plassen en het Echtenerzand valt de sfeer van het woeste en ledige Drenthe van bijna een eeuw geleden nog een beetje te proeven. De naaldbomen maken trouwens steeds meer plaats voor loofbomen, waardoor de bossen steeds meer vogels en insecten aantrekken.

Bron : Staatsbosbeheer

Provincie Drenthe
Drenthe is een van de populairste provincies voor korte én lange vakanties. Wandelaars die van bos, heide en kleinschalige landschappen houden, komen hier ruimschoots aan hun trekken. Mooie plekken zijn de diverse nationale parken (Dwingelderveld, Drents-Friese Wold).

Netwerk Wandelroutes van Staatsbosbeheer
Staatbosbeheer beheert veel gebieden in Nederland en zet hier ook wandelingen uit.

Points of interest

P-plaats Bovenveen, Ruinerweg, Echten