Egmond, Slot aan den Hoef, Geel

Wandelroute Egmond, Slot aan den Hoef, Geel

Deze gele route loopt een stukje door de duinen, vervolgens langs de Heilooër zeeweg en daarna een groot deel door de weilanden. Vooral in het voorjaar is deze routen vanwege de tulpen en narcissen velden die dan vol in bloei staan. In Egmond aan de Hoef zijn een aantal terrassen waar het bij mooi weer uiterst aangenaam is.

Afstand10.80 km
Gemarkeerd

Dit is een gemarkeerde route.

ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Egmond, Slot aan den Hoef, Geel

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Gemeente Bergen
De gemeente Bergen is groot, bekende dorpen in deze gemeente zijn Egmond, Schoorl en Bergen zelf. Wandelroutes vindt u in het Noord-Hollands duinreservaat, de Schoorlse duinen. In de polders in dit gemeente zijn veel routes uitgezet door het wandelnetwerk Bergen-Alkmaar-Heiloo.

De polders tussen Egmond, Alkmaar en Heiloo zijn divers, in het voorjaar prachtig bloeiende tulpenvelden te zien. Ook vind men hier het natuurgebied "Weidse polders" (Damlanderpolder, de Bergermeer en de Philisteinse Polder).

Netwerk Wandelnetwerk Noord-Holland, Regio Alkmaar
Het netwerk van wandelroutes door de gemeenten Bergen, Alkmaar en Heiloo omvat veel verrassende routes door fraaie landschappen, over boerenlandpaden en langs cultuurhistorisch interessante locaties.

Officiele website : http://www.wandelnetwerknoordholland.nl/

Points of interest

De parkeerplaats is het startpunt van een aantal wandelroutes, 2 in het Noord Hollands Duinreservaat, en 2 van het Wandelnetwerk Noord Holland (Monnikenpad, gele route).

Slot aan den Hoef is startpunt 45 van het wandelnetwerk Bergen-Alkmaar-Heiloo.

Dit startpunt is vernoemd naar het Slot aan den Hoef: een kasteel uit de Late Middeleeuwen en een markant element in Egmond aan den Hoef. De funderingen van het Slot aan den Hoef zijn zichtbaar gemaakt. Het zijn de restanten van het kasteel dat in 1573 werd verwoest, zodat de Spanjaarden het niet als schuilplaats konden gebruiken. Het slot was van de heren van Egmond die bekend zijn uit menig geschiedenisboekje. In Kennemerland hebben in de Middeleeuwen ongeveer veertig kastelen gestaan.

Deze polder is drooggelegd in 1589 en is een verzameling van eilanden in de Egmondermeer. De eilanden waren van de gemeente Heiloo, het water van de gemeente Egmond. Nadat eerst de Egmondermeer in 1564 is drooggemalen, werden het Maalwater en de eilanden makkelijk binnen een omringdijk gebracht. De voorwaarde was dat jaarlijks aan de heer van Egmond jaarlijks betaald moest worden.