Tussen Rug en Rijn

Plantage Willem III is een buitenlands aandoend, glooiend gebied op de zuidwestflank van de Utrechtse Heuvelrug. De halfwilde gallowayrunderen en konikpaarden zorgen ervoor dat het landschap halfopen blijft, met schraalgrasland, boomgroepen en struwelen. 

Startpunt : Parkeerplaats aan de Rijkstraatweg (N225) t.h.v. huisnummer 265, 3921 AH Elst.

Brom : http://www.utrechtslandschap.nl/

Afstand3.87 km
Gemarkeerd

Dit is een gemarkeerde route.

ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Tussen Rug en Rijn

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Nationaal Park Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, dat strekt zich uit van Driebergen tot Rhenen. Zo’n 25 organisaties beheren natuurgebieden in dit nationale park.

De vlakke provincie Utrecht wordt op indrukwekkende wijze in tweeën gedeeld door een lange keten van heuvels. Hier wuift de ijstijd ons als het ware nog een beetje gedag. Want het was de voorlaatste ijstijd die de Utrechtse Heuvelrug deed ontstaan, toen gletsjers uit Scandinavië de bodem opstuwden. Net als in de bergen staan in dit nationale park aardlagen scheef en zelfs verticaal, de zuidflank van de heuvelrug grenst direct aan het rivierdal van de Nederrijn. 

Utrecht kent een grote verscheidenheid aan landschappen. Ten zuidwesten van de stad Utrecht ligt de landelijke Lopikerwaard en ten noordwesten ervan het veenweidegebied rond Vinkeveen en Mijdrecht. De stad Woerden ligt halverwege deze Groene Hart-regio's.

Noordelijk van de stad Utrecht liggen de Vechtstreek en de Loosdrechtse Plassen.

Het oosten van de provincie wordt doorsneden door de Utrechtse Heuvelrug. De Heuvelrug loopt tot aan Rhenen.

Tussen de Heuvelrug en de Rijn bevindt zich het landelijke Kromme-Rijngebied, dat met zijn fruitteelt aansluit op de Betuwe aan de overkant van de rivier.  Aan de andere kant van de Heuvelrug ligt de Gelderse Vallei met de grote plaats Veenendaal. De noordoosthoek van de provincie wordt in beslag genomen door de stad Amersfoort en het poldergebied van het Eemland. 

Netwerk Wandelroutes Utrechts Landschap
Stichting Het Utrechts Landschap is opgericht in 1927 en heeft bijna 5000 hectare Utrechtse natuur in eigendom. Daarbij beheert de stichting molens, buitenplaatsen, kastelen en oude steenfabrieken. Bijna alle gebieden zijn toegankelijk voor publiek, er zijn vele gemarkeerde wandelroutes. Zo’n 400 vrijwilligers beheren de zes informatiecentra, laten de molens draaien en organiseren natuurexcursies en vaartochten langs riviernatuur. 

Website : http://www.utrechtslandschap.nl/

Points of interest