Trambaanroute

De route is gemarkeerd met blauwe stickers met de naam van de route en een pictogram erop. De alternatieve mogelijkheden zijn aangegeven met gele stickers.

De Trambaanroute is een rondwandeling over de vroegere spoorbaan van de Waterlandse tram richting Monnickendam. Ook loopt u langs nieuwbouw in Waterlandse stijl, drooggelegde meren en langs de Volgermeer.

Natuur
Groten delen in Waterland Oost zijn in beheer bij Staatsbosbeheer. De boeren buiten de reservaatgebieden helpen mee met het beheer van de natuur. Veel boeren zijn aangesloten bij de Vereniging Agrarisch Natuurbeheer. De vochtige graslanden worden in het voorjaar bezocht door veel weidevogels.

Historie
Broek in Waterland ontstond als een moeras- of broekdorp. Na de ontginning van het veen verhuisden de bewoners naar de hogere oeverwallen van de rivier De Leet. Akkerland werd weiland. In de Gouden eeuw vestigden rijke kooplieden uit Amsterdam zich in Broek in Waterland. Eenvoudige optrekjes werden bonte pronkhuizen. Allerlei kleuren werden gebruikt om de panden te verfraaien. Later nam de welvaart af en zijn de bewoners de goedkopere grijze grondverf als afwerklaag gaan gebruiken.

Bron : http://www.landschapwaterland.nl/

Routebewijzering van wandelroute Trambaanroute
Afstand6.00 km
GemarkeerdDit is een gemarkeerde route
ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Trambaanroute

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Netwerk Landschap Waterland
Waterland is het landelijk gebied tussen Amsterdam-Noord, Zaandam, Hoorn en het Markermeer. Hier vindt u rust, uitgestrekte weilanden met grazende koeien en veel water. Een flink aantal boeren verdient hier hun brood met melkveehouderij. In Waterland liggen een aantal natuurreservaten en recreatiegebieden. Het landschap wordt gekenmerkt door open graspolders met veenriviertjes, lintdorpen met kleurrijke houten huizen en stolpboerderijen. De planten- en natuurwereld is bijzonder. Het gebied heeft vele recreatiemogelijkheden, zoals fietsen, wandelen en varen.

Bron : http://www.landschapwaterland.nl/

Points of interest