Vurige Staartroute

De route is gemarkeerd met blauwe stickers met de naam van de route en een pictogram erop. De alternatieve mogelijkheden zijn aangegeven met gele stickers.

De Vurige Staartroute laat u kennismaken met de smalle percelen van de oude polder De Vurige Staart die een contrast vormen met de grootschaligheid van de Purmer. Ook komt u langs veenmosrietland , waar nog altijd de zoute invloed merkbaar is van de tijd van de drooglegging.

Natuur
's Zomers ziet u op de vochtige graslanden veel weidevogels. In het veenmosrietland zijn zowel veenmos als varens te vinden.

Bron : http://www.landschapwaterland.nl/

Routebewijzering van wandelroute Vurige Staartroute
Afstand7.00 km
GemarkeerdDit is een gemarkeerde route
ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Vurige Staartroute

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Netwerk Landschap Waterland
Waterland is het landelijk gebied tussen Amsterdam-Noord, Zaandam, Hoorn en het Markermeer. Hier vindt u rust, uitgestrekte weilanden met grazende koeien en veel water. Een flink aantal boeren verdient hier hun brood met melkveehouderij. In Waterland liggen een aantal natuurreservaten en recreatiegebieden. Het landschap wordt gekenmerkt door open graspolders met veenriviertjes, lintdorpen met kleurrijke houten huizen en stolpboerderijen. De planten- en natuurwereld is bijzonder. Het gebied heeft vele recreatiemogelijkheden, zoals fietsen, wandelen en varen.

Bron : http://www.landschapwaterland.nl/

Points of interest