Walvisroute

De route is gemarkeerd met blauwe stickers met de naam van de route en een pictogram erop. De alternatieve mogelijkheden zijn aangegeven met gele stickers.

De Walvisroute biedt u uitzichten over hoog en oud land, diep en nieuw land met in het groen verscholen forten en stolpboerderijen.

Historie
Doordat het fortterrein vroeger verboden gebied was voor boeren, burgers en buitenlui kon de natuur hier ongestoord haar gang gaan.Getuige ondermeer het zeldzame ‘blauw walstro’ op de schrale grashellingen, het broeden van torenvalk, bonte specht en buizerd, het overwinteren van smienten en kuifeenden.

Cultuur
U komt langs het Fort bij Spijkerboor, dat stamt ui 1913.

Bron : http://www.landschapwaterland.nl/

Routebewijzering van wandelroute Walvisroute
Afstand10.24 km
GemarkeerdDit is een gemarkeerde route
ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Walvisroute

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Wandellocatie Nationaal landschap Laag Holland
Laag, lager, laagst. Mens en natuur hebben in Laag Holland samengewerkt om iets heel moois onder de zeespiegel te maken. Dat vind je terug in de openheid, de prachtige rechte lijnen, en de beschermde stads- en dorpsgezichten. Daarom is Laag-Holland een nationaal landschap. Dat betekent dat het landschap intact moet blijven. Geen grootschalige nieuwbouw dus, maar oude molens, droogmakerijen, weidse uitzichten, en ruimte voor rust en natuur.

Werelderfgoed
Twee van de zeven Nederlandse vermeldingen op Werelderfgoedlijst van VN-cultuurorganisatie Unesco liggen in Laag Holland. Dat onderstreept de grote historische betekenis van het gebied: oud, mooi en uniek in de wereld. De Stelling van Amsterdam kreeg in 1996 een vermelding op de Werelderfgoedlijst, in 1999 gevolgd door de Beemster.

Bron : http://www.laagholland.nl/nationaal-landschap

Netwerk Landschap Waterland
Waterland is het landelijk gebied tussen Amsterdam-Noord, Zaandam, Hoorn en het Markermeer. Hier vindt u rust, uitgestrekte weilanden met grazende koeien en veel water. Een flink aantal boeren verdient hier hun brood met melkveehouderij. In Waterland liggen een aantal natuurreservaten en recreatiegebieden. Het landschap wordt gekenmerkt door open graspolders met veenriviertjes, lintdorpen met kleurrijke houten huizen en stolpboerderijen. De planten- en natuurwereld is bijzonder. Het gebied heeft vele recreatiemogelijkheden, zoals fietsen, wandelen en varen.

Bron : http://www.landschapwaterland.nl/

Netwerk Wandelnetwerk Noord-Holland, Laag Holland
Het wandelnetwerk in Noord-Holland biedt steeds nieuwe mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in Noord-Holland. Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. 

Points of interest

TOP De Rijp
Toeristisch Overstap Punt - De Rijp

Aanwezige wandelrroutes Walvisroute (10 km) Trekvogelpad, LAW 2 (etappe 02 tussen Alkmaar en Noordeinde is 19 km) Streekpad Stelling van Amsterdam, SP9 (etappe 02 tussen Halfweg en Krommenie is 20 km) Haring en Henneproute (30 km)