Wervershoof, Oranje

De oranje route is gevarieerd. Deze loopt over de dijk van de Koopmanspolder, door de karakteristieke lintbebouwing van Wervershoof en Onderdijk en over de Westfriese Omringdijk vanwaar u uitzicht heeft op het prachtige natuur- en recreatiegebied De Vooroever. De oranje route is in het gebied gemarkeerd met donkeroranje pijlen.

Bron : http://www.wandelnetwerknoordholland.nl/

Afstand9.55 km
Gemarkeerd

Dit is een gemarkeerde route.

ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with PayPal
horstronald@hotmail.com
donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Het wandelweer in Wervershoof

UV-index -Wervershoof (4058374)
Uitgebreide UV-index verwachting in Wervershoof

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Wervershoof, Oranje

Routekaart


Points of interest

Vanaf dit startpunt beginnen 2 rondwandelingen. Een korte wandeling van 2,7 kilometer (groen) en een langere van 9,5 kilometer (oranje).

Koopmanspolder
Ten oosten van het startpunt ligt de Koopmanspolder. Dit is een oude buitendijkse polder achter de Westfriese Omringdijk, die grenst aan het natuur- en recreatiegebied De Vooroever. De polder ligt tussen de Kerkbuurt Andijk en het dorp Wervershoof. Vanaf dit startpunt kunt u onder andere lopen naar een vogeluitkijkpunt bij het natuurgebied van Staatsbosbeheer. Daar komen zo'n 250 verschillende vogelsoorten voor. Ook is er een lepelaarskolonie gevestigd. 

Bron : http://www.wandelnetwerknoordholland.nl/

Vanaf dit startpunt beginnen 3 rondwandelingen van het wandelnetwerk West-Friesland. Een korte wandeling van 5 kilometer (blauw), en twee langere van 7,3 kilometer (geel) en 9,5 kilometer (oranje).

De Vooroever
Alle drie de routes lopen een stuk over de Westfriese Omringdijk langs De Vooroever. Dit langgerekte aaneengesloten recreatie- en natuurgebied van ongeveer 144 hectare ligt langs de IJsselmeerkust achter de Westfriese Omringdijk, tussen Andijk en Medemblik. 

Bron : http://www.wandelnetwerknoordholland.nl/