Rondje Zaanoever

Een route van ruim 7 kilometer lengte langs de oostelijke en westelijke oever van De Zaan. Opvallend is de gevarieerde bebouwing langs De Zaan, van kleinschalige houten woonhuizen, via fabrikantenvilla’s en middelgrote pakhuizen tot grote industriële complexen als Verkade, rijstpellerij De Phenix en gortpellerij Zwaardemaker. Klein en groot verdringen zich naast elkaar aan de Zaanoevers.

Het complex van voormalige Verkadefabrieken (Routepunt van de HollandRoute) aan de Westzijde heeft een nieuwe gemengde bestemming gekregen met onder andere horeca, zoals het Restaurant De Koekfabriek (Rustpunt van de HollandRoute).

Bron : http://www.hollandroute.nl/

Afstand7.95 km
Gemarkeerd

Dit is een gemarkeerde route.

ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Rondje Zaanoever

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Gemeente Zaanstad
In de gemeente Zaanstad vindt je diverse leuke wandelroutes. Ze voeren je langs het industieel erfgoed aan de Zaan en de Zaanse Schans. 

Netwerk Holland Route
De HollandRoute ontsluit Nederlandse erfgoedlocaties van handel, nijverheid, techniek, industrie, waterbeheersing en infrastructuur binnen de Metropoolregio Amsterdam. De HollandRoute is deel van het Europese netwerk "European Route of Industrial Heritage (ERIH)".

Als rode draad verbindt een bewegwijzerde hoofdroute van het HollandRoute erfgoednetwerk de vele fascinerende erfgoedattracties die allemaal op deze website en in de HollandRoute smartphone app worden beschreven. 

De routes van deze organisatie zijn dus niet gemarkeerd, je kunt de app downloaden (of deze site gebruiken) om de routes te lopen.

Website : http://www.hollandroute.nl

Points of interest