Landgoed Zwaluwenburg, Rode route

Wandelroute Landgoed Zwaluwenburg, Rode route

Op landgoed Zwaluwenburg is één (rode) route uitgezet van 4 km 

Landgoed Zwaluwenburg is 215 ha groot en ligt in het overgangsgebied van de Noord Veluwe naar het lagere, vruchtbare poldergebied van de voormalige Zuiderzee. Het landgoed bestaat uit loof- en naaldbossen, lanen, oude schilderachtige boerderijen, graan- en kruidenakkers en weilanden omgeven door houtwallen en singels. In het noorden van het landgoed ligt het 18de eeuwse huis Zwaluwenburg. Door de grote landschappelijke verscheidenheid is Zwaluwenburg rijk aan vogels. In de houtwallen broeden soorten als grasmus en braamsluiper. In het parkbos ziet men de groene, zwarte, en bonte specht, bosuil, havik en buizerd. De kruidenakkers van A. Vogel (bekend van de homeopathische geneesmiddelen) trekken veel vlinders aan en dankzij de vele oude bomenlanen is Zwaluwenburg bijzonder rijk aan vleermuizen. De holle bomen bieden ook een slaapplaats aan boommarters.

Bron : Geldersch lansdchap en kasteelen.

Routebewijzering van wandelroute Landgoed Zwaluwenburg, Rode route
Afstand4.00 km
GemarkeerdDit is een gemarkeerde route
ReactiesEr is 1 reactie op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Landgoed Zwaluwenburg, Rode route

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Natuurgebied De Veluwe
De Veluwe is een overwegend beboste landstreek in de Nederlandse provincie Gelderland en een voormalig kwartier van het hertogdom Gelre. De Veluwe meet ongeveer 1000 km². Een gebied met een oppervlakte van 91.200 ha is aangemerkt als Natura 2000-gebied. Kloksgewijs vanaf de stad Hattem in het noorden wordt het gebied ruwweg begrensd door Apeldoorn, Dieren, Arnhem, Wageningen, Ede, Barneveld en Harderwijk. Grote delen van de Veluwe bestaan uit stuwwallen uit de Saale-ijstijd. Ten noorden van Rheden, in het Nationaal Park Veluwezoom ligt bij het Rozendaalsche veld het Signaal Imbosch, het hoogste punt van de Veluwe op 110 meter hoogte. Dit is de hoogste stuwwal van Nederland en het hoogste punt van Nederland buiten Zuid-Limburg. In het noorden liggen onder andere het stuifzandgebied Leuvenhorst en het Leuvenumse Bos; ter hoogte van Apeldoorn bevindt zich Kroondomein Het Loo, dat met 10.400 hectare het grootste landgoed in Nederland is. 

Provincie Gelderland
Gelderland is de grootste provincie van Nederland. De provincie is gelegen in het midden en oosten van Nederland en wordt in het noordoosten begrensd door Overijssel, in het oosten door de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, in het zuiden door Limburg en Noord-Brabant, in het uiterste zuidwesten door Zuid-Holland, in het westen door de provincie Utrecht, in het noordwesten door de Veluwerandmeren, met aan de overkant Flevoland. De hoofdstad is Arnhem.

Netwerk Wandelroutes Geldersch Landschap en Kasteelen
Meer dan 150 prachtige natuurgebieden, kastelen en landgoederen in Gelderland zijn aan de zorg toevertrouwd van Geldersch Landschap & Kasteelen. Met uw steun kunnen we Gelders erfgoed beheren en exploiteren. Zodat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten.

Website : http://www.glk.nl/

Gemeente Elburg
Elburg is een gemeente in Nederland. De gemeente is gelegen in de provincie Gelderland, aan het Veluwemeer en het Drontermeer. Elburg werd op 1 januari 1974 vergroot door de annexatie van de gemeente Doornspijk.

Wandellocatie Noord-Veluwe
De Noord-Veluwe is het deel van de Veluwe boven de A1. Bijzondere wandellocaties zijn het Hulshorsterzand en de Tongerense heide. Ook kan er mooi gewandeld worden langs de kust van het veluwemeer.

Points of interest

Parkeerplaats Landgoed Zwaluwenburg
Parkeerplaats op het Landgoed Zwauwenburg. Startpunt van een wandelroute over het landgoed.

Reacties op de route