Zwanenwater

Wandelroute Zwanenwater

De route loopt rond het eerste water, via een pad kan je ook bij het tweede water komen waar een vogelhut staat. De route loopt over en verhard pad. In de herfst is er een overvloed aan paddenstoelen en zwammen.

Afstand6.30 km
Gemarkeerd

Dit is een gemarkeerde route.

ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Zwanenwater

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Gemeente Schagen
Schagen is een van oudsher bestaande gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland, sinds 2013 de naam van een fusiegemeente die bestaat uit de voormalige gemeenten Schagen, Zijpe en Harenkarspel.

De stad Schagen is de enige plaats binnen de nieuwe gemeente die ooit stadsrechten heeft gekregen, en vormt ook de belangrijkste toeristentrekker naast de kust van de Zijpe, met onder meer de badplaatsen Groote Keeten, Callantsoog en Sint Maartenszee. Het gebied tussen de kust en de stad Schagen wordt gekenmerkt door de landbouwgronden, met veel bollenvelden en een aantal middelgrote dorpen. Bij Petten zijn twee onderzoekskernreactoren gelegen.

Netwerk Wandelroutes van Natuurmonumenten
Natuurmonumenten is een vereniging die zorgt voor de natuur in Nederland. Dat doen zij door natuurgebieden aan te kopen, duurzaam te beheren en door op te komen voor de belangen van de natuur. In deze gebieden liggen veel mooie wandelroutes. De meeste van de gebieden van Natuurmonumenten zijn vrij toegankelijk.

Natuurgebied Zwanenwater
Vlak bij Callantsoog ligt het Zwanenwater in de Noord-Hollandse duinen. Beschermd natuurgebied met uitzonderlijk veel soorten planten en dieren. Geniet van orchideeën, vlinders en vogels.. Drie vogelkijkhutten met uitzicht op duinmeren.

Meer info : https://www.natuurmonumenten.nl/

Points of interest