Architectuur, scheepvaart en sluizen

IJmuiden ontstond in de jaren-’60 en –’70 van de 19de eeuw bij de aanleg van het Noordzeekanaal. Gedurende de Tweede Wereldoorlog lag IJmuiden binnen de Atlantikwall en werden dorp en havengebied zwaar beschadigd door bombardementen, vanwege het strategische belang van deze maritieme toegangspoort naar Amsterdam. De route van ruim 7 kilometer lengte laat de combinatie van oorspronkelijk IJmuiden en het naoorlogse IJmuiden duidelijk zien. Grote kans dat u in de sluizen één van de ruim 100.000 schepen aantreft die de sluizen per jaar passeren.

Bron : Holland Route

Afstand7.63 km
GemarkeerdLet op : Deze route is niet gemarkeerd.
ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


Download routeGPX
MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with PayPal
horstronald@hotmail.com
donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Het wandelweer in Haarlem

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Architectuur, scheepvaart en sluizen

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Gemeente Velsen
In de gemeente Velsen liggen de wandelroutes van het recreatiegebied Spaarnwoude en het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Netwerk Holland Route
De HollandRoute ontsluit Nederlandse erfgoedlocaties van handel, nijverheid, techniek, industrie, waterbeheersing en infrastructuur binnen de Metropoolregio Amsterdam. De HollandRoute is deel van het Europese netwerk "European Route of Industrial Heritage (ERIH)".

Als rode draad verbindt een bewegwijzerde hoofdroute van het HollandRoute erfgoednetwerk de vele fascinerende erfgoedattracties die allemaal op deze website en in de HollandRoute smartphone app worden beschreven. 

De routes van deze organisatie zijn dus niet gemarkeerd, je kunt de app downloaden (of deze site gebruiken) om de routes te lopen.

Website : http://www.hollandroute.nl

Points of interest