Van Horst naar Zee

U wandelt over oude cultuurgronden en door het veenweidegebied tussen de Veluwe en de Veluwemeerkust. Van het besloten landschap met oude houtwallen wandelt u naar het open veenweidegebied met mooie vergezichten. U passeert een aantal kronkelende beken.

Startpunt Dorpshuis De Wieken (parkeerplaats) Kapelweg 7 in Hulshorst

Routebewijzering van wandelroute Van Horst naar Zee
Afstand12.00 km
GemarkeerdDit is een gemarkeerde route
ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Van Horst naar Zee

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Provincie Gelderland
Gelderland is de grootste provincie van Nederland. De provincie is gelegen in het midden en oosten van Nederland en wordt in het noordoosten begrensd door Overijssel, in het oosten door de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, in het zuiden door Limburg en Noord-Brabant, in het uiterste zuidwesten door Zuid-Holland, in het westen door de provincie Utrecht, in het noordwesten door de Veluwerandmeren, met aan de overkant Flevoland. De hoofdstad is Arnhem.

De gemeenten Elburg, Harderwijk, Nunspeet en Oldebroek werken aan de ontwikkeling van een netwerk van Veluwse Randmeerroutes. Zo kan men een rondje rond het dorp lopen, maar ook kiezen voor langere wandelafstanden. Een Veluwse Randmeerroute is een wandelpad door natuurgebieden, landgoederen, waar mogelijk door het boerenland en bij voorkeur over onverharde wegen. Er zijn veel oude voetpaadjes opgespoord en opgenomen in de routes. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap teruggebracht. Deze combinatie van landschap en cultuurhistorie is niet alleen interessant voor recreanten maar ook voor de bewoners die op deze manier een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving ontdekken. 

Points of interest