Rondje Wijk aan Zee

Wandelroute Rondje Wijk aan Zee

Verrassende landschappen en historische locaties zijn volop aanweig in het Rondje Wijk aan Zee (WaZ). De route voert deels door hoge duinen over zandpaden en biedt een bijzondere kijk op het verleden van het kustdorp.

Een deel van de route gaat door het Noordhollands Duinreservaat van PWN. Om dit gebied te kunnen bezoeken, heeft u een PWN-duinkaart nodig.

Rondje Wijk aan Zee is een wandelroute door het landschap dat Wijk aan Zee omringt. De wandeling biedt een bijzondere kijk op het verleden van het kustdorp. De route voert deels door hoge duinen over zandpaden.

Wandelaars die deelnemen aan het rondje Wijk aan Zee worden bovendien op meerdere wijzen gestuurd en geïnformeerd. Dit middels bewegwijzering langs de routes en via de mobiele web app!.

Website : http://www.rondjewijkaanzee.nl/

Routebewijzering van wandelroute Rondje Wijk aan Zee
Afstand6.00 km
GemarkeerdDit is een gemarkeerde route
ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


Download routeGPX
MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Rondje Wijk aan Zee

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Gemeente Beverwijk
De gemeente bestaat uit de stad Beverwijk en het dorp Wijk aan Zee (en het voormalige tuindersdorp Wijk aan Duin).

De plaats is nu vooral bekend om De Bazaar, de grootste overdekte markt van Europa. Ook is in Beverwijk een brandwondencentrum gevestigd, in het Rode Kruis Ziekenhuis. Beverwijk had de eerste meubelboulevard van Nederland. Ook is in Beverwijk de internationale Automarkt gevestigd.

De belangrijkste industrie in de omgeving wordt gevormd door de hoogovens van Tata Steel Europe, gevestigd ten zuiden van Beverwijk in Velsen-Noord.

Gemeente Heemskerk
In de gemeente Heemskerk vindt je voornamelijk wandelroutes in het Noord-Holland duinreservaat. In 2016 zijn er ook veel wandelroutes door het wandelnetwerk Noord-Holland aangelegd.

Natuurgebied Noordhollands Duinreservaat
Het Noordhollands Duinreservaat (NHD) is een van de grootste natuurgebieden in ons land.  Het gebied strekt zich uit van de terreinen van Tata Steel bij Wijk aan Zee tot de Schoorlse Duinen. Het is zo’n 20 kilometer lang en gemiddeld 2,5 km breed, met een oppervlakte van 5.300 hectare. Het gebied omvat duinen, strand, binnenduinrandbossen met veel reliëf en enkele kleinere natuurgebieden. Voor een bezoek aan deze duinen heeft u een duinkaart nodig.

Points of interest