Rondommetje Hulshorst

Het Rondommetje Hulshorst is een kleine wandeling rondom het mooie dorp Hulshorst. U wandelt over kleine zandweggetjes tussen de weilanden, langs de bosrand en over het landgoed Groeneveld.

Startpunt Dorpshuis De Wieken (parkeerplaats), Kapelweg 7 in Hulshorst

Afstand4.50 km
Gemarkeerd

Dit is een gemarkeerde route.

ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Rondommetje Hulshorst

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Provincie Gelderland
Gelderland is de grootste provincie van Nederland. De provincie is gelegen in het midden en oosten van Nederland en wordt in het noordoosten begrensd door Overijssel, in het oosten door de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, in het zuiden door Limburg en Noord-Brabant, in het uiterste zuidwesten door Zuid-Holland, in het westen door de provincie Utrecht, in het noordwesten door de Veluwerandmeren, met aan de overkant Flevoland. De hoofdstad is Arnhem.

Gemeente Nunspeet
De gemeente Nunspeet bestaat uit de kern Nunspeet met de voormalige buurtschappen Oosteinde, Westeinde, Zwarte Goor en Zoom, het dorp Elspeet met de buurtschappen Grote Kolonie en Kleine Kolonie, en de dorpen Vierhouten en Hulshorst.

De aanwezigheid van bos, water, zandgronden zoals Hulshorsterzand en heidevelden trekt natuurrecreanten. In het zuiden van de gemeente liggen de Kroondomeinen die doorlopen tot aan Paleis Het Loo in Apeldoorn.

De gemeenten Elburg, Harderwijk, Nunspeet en Oldebroek werken aan de ontwikkeling van een netwerk van Veluwse Randmeerroutes. Zo kan men een rondje rond het dorp lopen, maar ook kiezen voor langere wandelafstanden. Een Veluwse Randmeerroute is een wandelpad door natuurgebieden, landgoederen, waar mogelijk door het boerenland en bij voorkeur over onverharde wegen. Er zijn veel oude voetpaadjes opgespoord en opgenomen in de routes. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap teruggebracht. Deze combinatie van landschap en cultuurhistorie is niet alleen interessant voor recreanten maar ook voor de bewoners die op deze manier een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving ontdekken. 

Points of interest