Akersloot, Uiterdam, Oranje

Wandelroute Akersloot, Uiterdam, Oranje

De oranje route biedt mooi uitzicht op de Groot Limmerpolder, een natuurreservaat dat in beheer is bij Landschap Noord-Holland. Vlak bij het startpunt staat Molen De Oude Knegt, een in bedrijf zijnde korenmolen. De meelproducten zijn elke zaterdag te koop in het huisje naast de molen.

Afstand2.60 km
Gemarkeerd

Dit is een gemarkeerde route.

ReactiesEr zijn geen reacties op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Akersloot, Uiterdam, Oranje

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Gemeente Castricum (Limmen, Akersloot, De Woude)
Er zijn diverse mogelijkheden tot wandelen in de gemeente Castricum, enerzijds de routes door het Noord-Hollands duinreservaat, anderzijds de routes bij Akersloot en De Woude in het recreatiegebied Alkmaarder en Uitgeestermeer.

De routes in het duin zijn uitgezet door het PWN. Buiten de duinen zijn de routes uitgezet door het Wandelnetwerk Bergen-Heiloo-Alkmaar, het Landschap Noord-Holland of het Recreatieschap Uitgeestermeer. Het oostelijke deel van de gemeente Castricum (bij Akersloot en de Woude), maakt deel uit van het Nationaal Landschap Laag Holland.

Netwerk Wandelnetwerk Noord-Holland, Regio Alkmaar
Het netwerk van wandelroutes door de gemeenten Bergen, Alkmaar en Heiloo omvat veel verrassende routes door fraaie landschappen, over boerenlandpaden en langs cultuurhistorisch interessante locaties.

Officiele website : http://www.wandelnetwerknoordholland.nl/

Points of interest

Korenmolen de Oude Knegt
De Oude Knegt is een rietgedekte korenmolen in Akersloot.

Na lokale initiatieven in de jaren 70 is in Akersloot in 1981 de voorganger van deze korenmolen herbouwd. Hij is gebouwd naar model van een oude korenmolen uit het dorp die in 1925 al grotendeels gesloopt was.

Deze molen is in de nieuwjaarsnacht van 2000 op 2001 getroffen door een vuurpijl en volledig afgebrand. Het achtkant bleef eerst staan, maar was uiteindelijk te slecht om te behouden. De molen is daardoor weer helemaal opnieuw opgebouwd en is sinds begin 2004 weer in bedrijf.

De molen draait en maalt nu weer regelmatig, vaak op zaterdagen, en is dan te bezoeken.

Startpunt van 2 wandelroutes uit het wandelnetwerk Noord-Holland.