Egmond, De Krim

Wandelroute Egmond, De Krim

De Krim.

Mooie route door de duinen bij Egmond-Binnen. De route loopt voornamelijk door het open duingebied en is best pittig vanwege de hoogsteverschillen en de paden met mul zand. Op sommige punten heb je vanaf de hoge duintoppen prachtige vergezichten op de duinvaleien.

De route is gemarkeerd door paaltjes met een rode driehoek.

Startpunt : Middenweg, Egmond-Binnen. De route loopt door het PWN duingebied, een duinkaart is dus verplicht.

Routebewijzering van wandelroute Egmond, De Krim
Afstand6.99 km
GemarkeerdDit is een gemarkeerde route
ReactiesEr is 1 reactie op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Egmond, De Krim

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Gemeente Bergen
De gemeente Bergen is groot, bekende dorpen in deze gemeente zijn Egmond, Schoorl en Bergen zelf. Wandelroutes vindt u in het Noord-Hollands duinreservaat, de Schoorlse duinen. In de polders in dit gemeente zijn veel routes uitgezet door het wandelnetwerk Bergen-Alkmaar-Heiloo.

Natuurgebied Noordhollands Duinreservaat
Het Noordhollands Duinreservaat (NHD) is een van de grootste natuurgebieden in ons land.  Het gebied strekt zich uit van de terreinen van Tata Steel bij Wijk aan Zee tot de Schoorlse Duinen. Het is zo’n 20 kilometer lang en gemiddeld 2,5 km breed, met een oppervlakte van 5.300 hectare. Het gebied omvat duinen, strand, binnenduinrandbossen met veel reliëf en enkele kleinere natuurgebieden. Voor een bezoek aan deze duinen heeft u een duinkaart nodig.

Dit gebied bevindt zich tussen Egmond aan Zee en de Zeeweg van Castricum. In dit  deel van de duinen wordt niet aan waterwinning gedaan. In het middendeel zijn de duinen hoog en ruig. Ook hier bevinden zich veel duintoppen van boven de 30 meter. Het hoogste duin ligt ten westen van De Bleek (tussen Egmond aan Zee en Egmond-Binnen) en is 38,5 meter hoog. Richting Castricum worden de duinen plotseling een stuk lager. Dit komt doordat hier vroeger de monding van het Oer-IJ lag.

Door de polders lopen diverse wandelroutes uit het wandelnetwerk Alkmaar-Bergen-heiloo en van het Landschap Noord-Holland.

Points of interest

Adres : Oude schulpweg 18 in Egmond-Binnen. Hier start een route door het Noordhollands duinreservaat en een aantal routes uit het wandelnetwerk Alkmaar-Bergen-Heiloo.

Reacties op de route