Honderd Morgenroute

Wandelroute Honderd Morgenroute

De route is gemarkeerd door middel van zwarte paaltjes met gele pijltjes. De variant is aangegeven door groene pijltjes op witte achtergrond.

Bij slecht weer en in de winter raden wij u aan passend schoeisel te dragen.

Natuur
Deze route loopt door de natuurgebieden De Belt en De Blokken. In de Blokken grazen Schotse Hooglanders en is een weitje waar in juni veel rietorchissen bloeien.

Historie
De Honderd Morgen is een oude kavelnaam uit de tijd van vóór de vervening en inpoldering van Het Twiske. Een ‘morgen’ was vroeger zoveel land als op één morgen geploegd kon worden.

Startpunt
Startpunt routefolder P19, maar ook mogelijk bij P16 of P9 (betaald parkeren).

Routebewijzering van wandelroute Honderd Morgenroute
Afstand6.93 km
GemarkeerdDit is een gemarkeerde route
ReactiesEr is 1 reactie op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Honderd Morgenroute

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Recreatiegebied Recreatiegebied Het Twiske
Recreatiegebied Het Twiske ligt tussen Amsterdam, Zaandam en Purmerend en bestaat voor een derde uit water. Naast ontspanning op en aan het water, kunt u hier urenlang wandelen, fietsen of skeeleren in het afwisselend landschap van bos, natuurgebieden en weilanden.

Website : http://www.hettwiske.nl

Wandellocatie Nationaal landschap Laag Holland
Laag, lager, laagst. Mens en natuur hebben in Laag Holland samengewerkt om iets heel moois onder de zeespiegel te maken. Dat vind je terug in de openheid, de prachtige rechte lijnen, en de beschermde stads- en dorpsgezichten. Daarom is Laag-Holland een nationaal landschap. Dat betekent dat het landschap intact moet blijven. Geen grootschalige nieuwbouw dus, maar oude molens, droogmakerijen, weidse uitzichten, en ruimte voor rust en natuur.

Werelderfgoed
Twee van de zeven Nederlandse vermeldingen op Werelderfgoedlijst van VN-cultuurorganisatie Unesco liggen in Laag Holland. Dat onderstreept de grote historische betekenis van het gebied: oud, mooi en uniek in de wereld. De Stelling van Amsterdam kreeg in 1996 een vermelding op de Werelderfgoedlijst, in 1999 gevolgd door de Beemster.

Bron : http://www.laagholland.nl/nationaal-landschap

Netwerk Wandelnetwerk Noord-Holland, Laag Holland
Het wandelnetwerk in Noord-Holland biedt steeds nieuwe mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in Noord-Holland. Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. 

Points of interest

Parkeerplaats P19 in het Twiske is één van de startpunten van de Marsenroute.

Reacties op de route