Klaas Hoorn en Kijfpolder

Wandelroute Klaas Hoorn en Kijfpolder

In de polder loopt u over veekerende bruggetjes en langs het vee dat in de wei staat en een speciaal voor amfibieën aangelegde paddenpoel. Tijdens het overwinterings- en broedseizoen van 1 november tot 15 juni is een gedeelte van het pad gesloten, je kunt dan over het verharde pad lopen. De route is ook uit te breiden door om de sportvelden van Meervogels te lopen (ca 1.5 km extra). 

Routebewijzering van wandelroute Klaas Hoorn en Kijfpolder
Afstand2.74 km
GemarkeerdDit is een gemarkeerde route
ReactiesEr is 1 reactie op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Klaas Hoorn en Kijfpolder

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Recreatiegebied Recreatiegebied Alkmaarder en Uitgeestermeer.
Het gebied ligt in het hart van Noord-Holland, tussen Alkmaar en Haarlem. Het meer van 660 hectare biedt talrijke mogelijkheden voor recreatie op en rondom het water. Rondom het meer liggen recreatieterreinen (Dorregeest, De Hoorne, Uiterdam, De Woudhaven, Zwaansmeer en eiland Pannekoek) met stranden, lig- en speelweiden en een dagkampeerterrein. In het gebied zijn diverse wandelroutes die door het mooie polderlandschap lopen en er zijn diverse mooie kanoroutes over het meer. Heel bekend is de fietsroute “Pontjesroute”; een absolute aanrader.

Gemeente Castricum (Limmen, Akersloot, De Woude)
Er zijn diverse mogelijkheden tot wandelen in de gemeente Castricum, enerzijds de routes door het Noord-Hollands duinreservaat, anderzijds de routes bij Akersloot en De Woude in het recreatiegebied Alkmaarder en Uitgeestermeer.

De routes in het duin zijn uitgezet door het PWN. Buiten de duinen zijn de routes uitgezet door het Wandelnetwerk Bergen-Heiloo-Alkmaar, het Landschap Noord-Holland of het Recreatieschap Uitgeestermeer. Het oostelijke deel van de gemeente Castricum (bij Akersloot en de Woude), maakt deel uit van het Nationaal Landschap Laag Holland.

Dorregeest bestaat uit 2 buurtschappen (Klein- en Groot Dorregeest) en het recreatiegebied Dorregeest. Het gebied is een veenweidegebied met diverse plantensoorten. Vroeger lagen in het gebied akkers die ook wel "geesten" genoemd werden, de plaatsnamen Uitgeest en Dorregeest zijn hieruit ontstaan.

Netwerk Wandelnetwerk Noord-Holland, Regio Alkmaar
Het netwerk van wandelroutes door de gemeenten Bergen, Alkmaar en Heiloo omvat veel verrassende routes door fraaie landschappen, over boerenlandpaden en langs cultuurhistorisch interessante locaties.

Officiele website : http://www.wandelnetwerknoordholland.nl/

Points of interest

Startpunt van de  Klaas Hoorn en Kijfpolder wandel route.

Reacties op de route