Alkmaar, De Meent, Oranje

Wandelroute Alkmaar, De Meent, Oranje

De wandelingen vanaf dit startpunt lopen door de strandvlakte. Tot in de Middeleeuwen lagen hier uitgestrekte veenkussens die niet bewoonbaar waren. Door sloten te graven in het veen kon men er akkerbouw bedrijven en er gaan wonen. In de omgeving zijn twee soorten verkaveling te zien, te weten een strokenverkaveling en een onregelmatige blokverkaveling. De strokenverkaveling is te vinden in de drooggemaakte polders, terwijl de oude eilanden in de droogmakerijen de oude blokverkaveling hebben. 

Routebewijzering van wandelroute Alkmaar, De Meent, Oranje
Afstand8.35 km
GemarkeerdDit is een gemarkeerde route
ReactiesEr is 1 reactie op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Alkmaar, De Meent, Oranje

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Alkmaar heeft een historisch centrum met 399 rijksmonumenten en 700 gemeentelijke monumenten. De stad staat bekend als "de kaasstad".  Van begin april tot begin september wordt nog steeds wekelijks een traditionele kaasmarkt gehouden. De stad beschikt over twee spoorwegstations: station Alkmaar en station Alkmaar Noord.

Gemeente Bergen
De gemeente Bergen is groot, bekende dorpen in deze gemeente zijn Egmond, Schoorl en Bergen zelf. Wandelroutes vindt u in het Noord-Hollands duinreservaat, de Schoorlse duinen. In de polders in dit gemeente zijn veel routes uitgezet door het wandelnetwerk Bergen-Alkmaar-Heiloo.

De polders tussen Egmond, Alkmaar en Heiloo zijn divers, in het voorjaar prachtig bloeiende tulpenvelden te zien. Ook vind men hier het natuurgebied "Weidse polders" (Damlanderpolder, de Bergermeer en de Philisteinse Polder).

Netwerk Wandelnetwerk Noord-Holland, Regio Alkmaar
Het netwerk van wandelroutes door de gemeenten Bergen, Alkmaar en Heiloo omvat veel verrassende routes door fraaie landschappen, over boerenlandpaden en langs cultuurhistorisch interessante locaties.

Officiele website : http://www.wandelnetwerknoordholland.nl/

Points of interest

Startpunt van diverse wandelroutes.

Reacties op de route