Uitgeest, Station, Blauw

Wandelroute Uitgeest, Station, Blauw

De blauwe route volgt de langgerekte strandwal van zuidwest naar noordoost. U komt langs het Regthuys en de oude kerk van Uitgeest.
Het Regthuys was eeuwenlang een centrum van bedrijvigheid, eerst als rechtsgebouw, later als gemeentehuis. Beneden bevond zich De Waag, een openbare ruimte waar goederen werden gewogen en verhandeld.
U loopt langs de randen van het dorp, met uitzicht op Limmerkoog in het noorden en de Castricummer Polder in het westen, terug naar het station.

Afstand5.70 km
Gemarkeerd

Dit is een gemarkeerde route.

ReactiesEr is 1 reactie op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Uitgeest, Station, Blauw

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Netwerk Wandelnetwerk Noord-Holland, Regio Alkmaar
Het netwerk van wandelroutes door de gemeenten Bergen, Alkmaar en Heiloo omvat veel verrassende routes door fraaie landschappen, over boerenlandpaden en langs cultuurhistorisch interessante locaties.

Officiele website : http://www.wandelnetwerknoordholland.nl/

Points of interest

Onze Lieve Vrouwe Geboortekerk
Architect Evert Margry is een van de belangrijkste architecten van de neogotiek in Nederland. Als leerling van P.J.H. Cuypers ontwierp hij voornamelijk kerken, scholen en kloosters. Zijn kerk verving in 1884 de van 1834 daterende waterstaatskerk (gebouwd met financiële steun van de overheid, waarbij het ontwerp de goedkeuring moest dragen van het ministerie van Waterstaat), die eerder op deze locatie te vinden was.

Reacties op de route