Beverwijk, Rondje Wijkeroog (paars)

Wandelroute Beverwijk, Rondje Wijkeroog (paars)

De  paarse route buigt na het Wijkeroogpark af naar Velsen-Noord. de route loopt door de naoorlogse wijken, aangelegd voor de evacués van IJmuiden. Zij moesten verhuizen toen de Duitsers de Atlantikwall (1943-1945) aanlegden.

Routebewijzering van wandelroute Beverwijk, Rondje Wijkeroog (paars)
Afstand4.63 km
GemarkeerdDit is een gemarkeerde route
ReactiesEr is 1 reactie op deze route


Download routeGPX
MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Beverwijk, Rondje Wijkeroog (paars)

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Gemeente Beverwijk
De gemeente bestaat uit de stad Beverwijk en het dorp Wijk aan Zee (en het voormalige tuindersdorp Wijk aan Duin).

De plaats is nu vooral bekend om De Bazaar, de grootste overdekte markt van Europa. Ook is in Beverwijk een brandwondencentrum gevestigd, in het Rode Kruis Ziekenhuis. Beverwijk had de eerste meubelboulevard van Nederland. Ook is in Beverwijk de internationale Automarkt gevestigd.

De belangrijkste industrie in de omgeving wordt gevormd door de hoogovens van Tata Steel Europe, gevestigd ten zuiden van Beverwijk in Velsen-Noord.

Gemeente Velsen
In de gemeente Velsen liggen de wandelroutes van het recreatiegebied Spaarnwoude en het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Netwerk Wandelnetwerk Noord-Holland, Midden-Kennemerland
Het wandelnetwerk in Noord-Holland biedt steeds nieuwe mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in Noord-Holland. Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. 

Points of interest

Ventilatietorens van de Velsertunnel
De Ventilatietorens van de Velsertunnel uit 1957 staan in de Top 100 lijst van monumenten uit de periode van 1940 tot 1958. De torens zijn een ontwerp van D. Roosenburg (1887-1962), een Nederlands architect die samen met de architect Verhave verantwoordelijk is voor verschillende waterwerken zoals bijvoorbeeld de Stevin- en Lorentz-uitwateringssluizen, maar ook het douanekantoor op de Afsluitdijk. De lage torenschachten zijn 16.20 meter hoog en dienen voor de invoer van frisse lucht. De 31.20 meter hoge schachten zorgen voor de afvoer van verontreinigde lucht. Elke toren heeft 50 vierkante openingen.

Reacties op de route