Breesaaproute, Westerhoutpark, Rood

Wandelroute Breesaaproute, Westerhoutpark, Rood

De rode route loopt door de Breesaap, dat vóór de aanleg van het Noordzeekanaal (rond 1870) en de komst van de Hoogovens (1918) uit een uitgestrekte duinvallei bestond. Een deel van Breesaap valt tegenwoordig onder Tata Steel (voorheen Hoogovens). Onder de rook van Tata Steel wandelt u over een oude dorpsweg door het oude Beverwijk, over schelpenpaadjes en langs duinmeertjes, die in 2011 zijn aangelegd als compensatie voor de aanleg van de Westelijke Randweg.

Routebewijzering van wandelroute Breesaaproute, Westerhoutpark, Rood
Afstand5.93 km
GemarkeerdDit is een gemarkeerde route
ReactiesEr is 1 reactie op deze route


MeerHoogteprofiel

Weersvoorspelling komende 3 uur (Buienradar.nl)

Je kunt deze site helpen met donaties

donate with bitcoins
1G4mv9kotFRgqGioZzm2Nx5qvLhZtmXczq
donate with bitcoins

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel van wandelroute Breesaaproute, Westerhoutpark, Rood

Routekaart


Gebieden/Netwerken

Gemeente Beverwijk
De gemeente bestaat uit de stad Beverwijk en het dorp Wijk aan Zee (en het voormalige tuindersdorp Wijk aan Duin).

De plaats is nu vooral bekend om De Bazaar, de grootste overdekte markt van Europa. Ook is in Beverwijk een brandwondencentrum gevestigd, in het Rode Kruis Ziekenhuis. Beverwijk had de eerste meubelboulevard van Nederland. Ook is in Beverwijk de internationale Automarkt gevestigd.

De belangrijkste industrie in de omgeving wordt gevormd door de hoogovens van Tata Steel Europe, gevestigd ten zuiden van Beverwijk in Velsen-Noord.

Netwerk Wandelnetwerk Noord-Holland, Midden-Kennemerland
Het wandelnetwerk in Noord-Holland biedt steeds nieuwe mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in Noord-Holland. Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. 

Points of interest

Reacties op de route